V Spominskem parku na starem ptujskem mestnem pokopališču, bodo danes ob 15. uri izvedli komemorativno slovesnost. Skrbnike grobov pa z Mestne občine Ptuj obveščajo o pričetku gradbenih del v roku dveh tednov. Na gradbišče nepooblaščene osebe ne bodo imel

Prvi november je v Sloveniji državni praznik dan spomina na mrtve, v krščanskem svetu pa je to praznik vseh svetih.

V davnini je bil praznik spomina na mrtve časovno okrog zimskega sončnega obrata, povezan z jesenjo in zimo, z dozorelostjo in umiranjem, čas mrtvih. Je družinski praznik, praznik tradicij, spominjanja naših korenin, podoživljanja naših prednikov, spomin na prijatelje in vse tiste umrle, ki so z lastno žrtvijo in življenjem zaznamovali pomembne dogodke v naši zgodovini.

Potek žalne komemoracije ob dnevu spomina na mrtve

Slavnostna govornica bo Branka Bezeljak, predsednica Območnega združenja borcev za vrednote NOB Ptuj.

Na slovesnosti bodo sodelovali praporščaki domoljubnih organizacij:

•        Območno združenje borcev za vrednote NOB Ptuj,

•        Območno združenja veteranov vojne za Slovenijo Ptuj,

•        Društvo generala Maistra Ptuj,

•        Klub brigadirjev Ptuj.

V kulturnem programu bodo nastopili Pihalni orkester Ptuj, Gledališki studio in Teater III ter Mešani pevski zbor Društva upokojencev Breg.

Obvestilo o pričetku del

Z Mestne občine Ptuj obveščajo skrbnike grobov na starem mestnem pokopališču, da bodo v roku približno dveh tednov na spominskem parku odprto gradbišče in dostop nanj v času gradnje ne bo dovoljen nepooblaščenim osebam. V kolikor bodo skrbniki v času praznika urejali grobove z zasaditvami in aranžmaji, jim predlagajo, da jih najkasneje do 13. 11. 2017 tudi pospravijo. V nasprotnem primeru jih bo v času gradnje odstranil izvajalec ureditve.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice