Nov distribucijski center s skladišči (Foto Perutnina Ptuj)
Perutnina Ptuj z novimi investicijami obeležila 10 let obratovanja v Bosni in Hercegovini. V Brezi so odprli nov distribucijski center s skladišči in posodobili mesno industrijo v Srbcu.

Ob 10-letnici delovanja Perutnine Ptuj v Bosni in Hercegovini so v Brezi odprli nov distribucijski center s skladišči ter posodobili mesno industrijo v Srbcu. S posodabljanjem proizvodnih linij s ciljem povečevanja kapacitet, učinkovitosti in kakovosti, sta investiciji v skupni vrednosti okoli 3 milijone evrov tudi pomemben korak na poti registracije obratov za izvoz na trge EU, kar je skladno z zastavljeno strategijo internacionalizacije poslovanja in krepitve izvoza na ravni Skupine Perutnina Ptuj.

S simboličnim razrezom traku so 23. marca nov distribucijski center v Brezi odprli premier FBiH Fadil Novalić, predsednik uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka, direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić in župan Občine Breza Munib Zaimović.
S simboličnim razrezom traku so 23. marca nov distribucijski center v Brezi odprli premier FBiH Fadil Novalić, predsednik uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka, direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić in župan Občine Breza Munib Zaimović. (Foto PP)

Perutnina Ptuj je tudi v Bosni in Hercegovini tržni lider, kjer je v lanskem letu zabeležila 11-odstotno rast prodaje v primerjavi z letom poprej. Obe povezani družbi, ki sta del Skupine Perutnina Ptuj in zaposlujeta blizu 560 ljudi, sta lani ustvarili skupaj več kot 50 milijonov evrov prihodkov od prodaje. V vseh štirih državah jugovzhodne Evrope, kjer ima Perutnina Ptuj lastno proizvodnjo, je ta vertikalno organizirana, s sklenjenim krogom od njive do vilice in implementiranim sistemom »kakovost-varnost-sledljivost«.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice