Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori javnega razpisa mentorske sheme za socialna podjetja. Vzhodni kohezijski regiji 1,4 milijona evrov.

Razpis, ki ponuja sredstva v višini 3,2 milijona evrov, je razdeljen na dva sklopa ter bo pripomogel pri vključevanju oseb v programe mentorstva in usposabljanju mentorjev.

Kot sporočajo z vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, bo Evropski socialni sklad prispeval 2,5 milijona evrov, od tega 1,4 milijona evrov v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 1,1 milijona evrov v kohezijski regiji Zahodna Slovenija.

Razpis deljen na dva sklopa

Namen sklopa A je spodbujanje, mobilizacija, motivacija in proaktivno delovanje zaposlenih v socialnih podjetjih, pri čemer bo poseben poudarek na zaposlenih iz ranljivih ciljnih skupin. Tako jim bo prek mentorjev kot pomembnega dela podpornega okolja za socialna podjetja v Sloveniji omogočena večja socialna vključenost in višja stopnja zaposlenosti. 

V vladni službi še dodajajo, da prenos znanj z mentorjev na zaposlene ter krepitev njihovih kompetenc zagotavlja tudi trajen obstoj socialnih podjetij na trgu. 

Sklop B pa bo po pisanju STA namenjen krepitvi usposobljenosti, znanja in kompetenc mentorjev na področju socialnega podjetništva skozi razna izobraževanja in usposabljanja.

Več informacij najdete tukaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice