FOTO: Mediaspeed
Novembrske lokalne volitve se približujejo in na Ptuju bo kot prvi uradno svojo kandidaturo za župana napovedal Andrej Čuš.

Tako bo Andrej Čuš, nekdanji poslanec v državnem zboru, ki se na zadnjih državnozborskih volitvah s svojo stranko Andrej Čuš in Zeleni Slovenije ni uspel prebiti v parlament, v četrtek opoldne najavil in predstavil svojo kandidaturo za župana Mestne občine Ptuj.

»Prepričan sem, da bom zelo pomemben igralec na Ptuju. Tri, štiri leta nazaj smo zagovarjali spremembe, a ugotavljamo, da so to bile spremembe na slabše, ne na bolje. Zato je naša moralna dolžnost, da se zdaj odzovemo,« je še pred državnozborskimi volitvami za Ptujinfo povedal Čuš, ko je že potrdil, da razmišlja o kandidaturi za župana.

Senčar še skrivnosten

S tem bo Čuš postal prvi, ki bo uradno napovedal kandidaturo za ptujskega župana. Aktualni župan Miran Senčar namreč za zdaj uradno še ni želel napovedati kandidiranja za nov mandat.

Senčar uradno še vedno ni izrekel glede kandidature za nov mandat. Kot je pred časom dejal v pogovoru za STA, bo svojo odločitev sporočil pravočasno, saj da je zdaj osredotočen na dokončanje nekaterih projektov. Medtem ko se namreč po njegovih besedah nekateri politično kampanjo gredo že ves mandat, ni nobene potrebe, da bi se predvolilnemu vrtiljaku pridružil še sam.

»Zdaj je čas za delo, jeseni bo čas za odločitve za naprej,« je dodal.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice