Nadzorniki Pošte Slovenije na ponedeljkovi seji niso sprejeli odločitve o izplačilu nagrade za poslovno uspešnosti oziroma božičnice zaposlenim, ki jo zahteva Sindikat delavcev prometa in zvez in v nasprotnem primeru grozi z novo stavko.

Odločitev o tem bodo predvidoma sprejeli na naslednji seji v prvi polovici decembra. Kot so za STA sporočili iz Pošte Slovenije, je nadzorni svet pod vodstvom Matjaža Šifkoviča sicer v ponedeljek razpravljal tudi o izplačilu božičnice.

Ker poslovodstvo družbe v državni lasti in s tem tudi nadzorniki še ne razpolagajo s celovito analizo učinkov izplačila na poslovanje podjetja, so odločitev preložili na naslednjo sejo, še poroča STA.

Sekretarka Sindikata delavcev prometa in zvez, enega od dveh reprezentativnih sindikatov na Pošti, Saška Kiara Kumer, nad tem, da nadzorni svet še ni sprejel odločitve, ni bila zadovoljna. Kot je dejala za STA, bi si zaposleni želeli čim prej vedeti, kaj si bodo lahko privoščili v decembru.

Pošta Slovenije je sicer v prvih devetih mesecih letošnjega leta beležila 6,6 milijona evrov dobička, ki pa bi se po vseh sindikalnih zahtevah v prihodnje utegnil zmanjšati.

Poslovodstvo je že pred dvema tednoma po dveh dneh stavke popustilo Sindikatu poštnih delavcev in doseglo dogovor o zvišanju mase plač za zaposlene v poštnem prometu. Maso plač za delavce od prvega do vključno sedmega tarifnega razreda so sicer z letom 2020 povečali za 7,5 milijona evrov, ob tem pa so se dogovorili še za dodatno zaposlovanje poštarjev, še poroča STA.

Sindikata delavcev prometa in zvez, ki sodi pod okrilje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, se zadnji stavki sicer ni pridružil, saj je ocenil, da je februarja sklenjeni dveletni dogovor dober in ga delodajalec izvaja.

Že ob prekinitvi stavke pred dvema tednoma pa so povedali, da težave zaposlenih z dogovorom konkurenčnega sindikata še zdaleč niso rešene. Poslovodstvo so zato že pred časom pozvali, da delavcem izplača del plače za poslovno uspešnost vsaj v višini tiste, ki so jo prejeli zaposleni v koprski Intereuropi, ki jo je Pošta nedavno prevzela, torej okoli 500 evrov, še poroča STA.

Delavci so namreč vseskozi s svojim trudom reševali pomanjkanje sodelavcev in odločilno prispevali k temu, da bo družba tudi letos poslovala z dobičkom, menijo v Sindikata delavcev prometa in zvez.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice