Janez Janša se je na Twitterju oglasil s takšnim sporočilom.

Po navedbah premierja Janeza Janše bo slovenska vlada v ponedeljek sprejela smernice za pripravo novega zakonskega paketa, prioriteta bo hitra finančna pomoč prebivalstvu zaradi koronavirusa.

Zakonski predlog naj bi vlada potrdila do petka in ga poslala v državni zbor.

V ta namen so oblikovali posebno strokovno skupino za pomoč ministrstvom, vodil jo bo Matej Lahovnik.

Dodatki do 200 procentov osnovne plače?

Janez Janša je po poročanju STA napovedal znižanje vseh funkcionarskih plač na državni ravni za 30 odstotkov za čas trajanja epidemije. Napovedal je tudi izplačilo kriznega dodatka upokojencem in najbolj ranljivim socialnim skupinam prebivalstva za čas trajanja epidemije.

Predlagano je tudi nagrajevanje zaposlenih in aktiviranih v kritičnih dejavnostih v času epidemije, kot so zdravstvo, civilna zaščita, varnost in kritična infrastruktura. Po odločitvi predstojnikov bo zanje na voljo od 10- do 200-odstotni dodatek na osnovno plačo.

Delodajalcem bodo priporočili, naj podoben pristop uberejo v svojih podjetjih, še posebej v trgovini z osnovnimi življenjskimi potrebščinami. Vlada pa bo oblikovala predlog za način in višino povračila plač v podjetjih, ki so morala zaradi epidemije v celoti ali deloma prekiniti poslovanje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Wkw (nepreverjen)

Iz skrajnosti v skrajnost...

Starejše novice