Podjetje Boxmark Leather iz Kidričevega, ki izdeluje sedežne prevleke za prestižne avtomobile, je v izjavah več medijem napovedalo, da bo proizvodnjo dopolnilo s proizvodnjo zaščitnih mask, ki jih močno primanjkuje.

Še konec februarja je kidričevski Boxmark Leather ob upadu proizvodnje usnjenih sedežev in napovedanem odpuščanju 288 zaposlenih v strahu opazoval epidemijo koronavirusa po svetu.

»Pojav koronavirusa se je zdajle kar močno utrdil tudi v proizvodne procese in v dobaviteljske verige. To bo vsekakor en vpliv, ne glede na to, da je Slovenija še vedno izvzeta iz tega problema. So pa druge države, na katere smo vezani, kar močno vpeljane in lahko se zgodi, da se bo ta padec še malo povečal,« je na novinarski konferenci 28. februarja letos dejal direktor Boxmark Leather Marjan Trobiš.

Epidemija v Sloveniji je medtem postala realnost, Boxmarku pa se odpira nepričakovana priložnost. V prihodnjih dneh naj bi začeli z izdelavo zaščitnih mask.

Podjetje Boxmark je to možnost državi ponudilo samo, te dni delajo v treh izmenah po 250 zaposlenih, šivilje pa svoje delo opravljajo na priporočeni razdalji, so potrdili za Večer

Na družbenih omrežjih so se že pojavila opozorila, da nekateri dobavitelji dražijo cene  navadnih zaščitnih mask in to za neverjetnih 600 odstotkov. V nobenem primeru pa ne sledite raznim napotkom, kako si zaščitne maske doma izdelati sami. 

Podrobnosti glede proizvodnje zaščitnih mask naj bi Boxmark predstavil v prihodnjih dneh, v lekarnah pa zagotavljajo, da cen zaščitnih mask in drugih zaščitnih sredstev ne dvigujejo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice