Foto: Bobo
Posledice ohlajanja avtomobilske industrije čutijo tudi v podjetju Boxmark Leather iz Kidričevega. Zaradi zmanjšanja potreb po delavcih bodo zaprli obrat v Murski Soboti, nekaj tamkajšnjih delavcev bo delo dobilo v Kidričevem.

Podjetje Boxmark Leather iz Kidričevega, ki izdeluje sedežne prevleke za prestižne avtomobile, bo z novim letom zaprlo svoj obrat v Murski Soboti. Tam bo brez dela ostalo 184 delavcev.

Obrat odprli zaradi povečanega obsega dela

Boxmark je obrat v Murski Soboti pred petimi leti v prostorih propadle Mure odprl zaradi povečanega obsega dela. 

»V tem petletnem obdobju smo spremenili marsikatero tehnologijo. Potrebe strank se nenehno spreminjajo in izboljšujejo. Tako lahko zatrdimo, da smo v podjetju sledili zahtevam trga, intenzivno spremenili tehnološke procese ter investirali v nove sodobne tehnologije. Novi tehnološki procesi niso več tako delovno intenzivni, zato so se tudi zmanjšale potrebe po delavcih,« pojasnjuje Marjan Trobiš, izvršni direktor družbe Boxmark Leather.

Zaradi ohlajanja svetovnega avtomobilskega trga so se osredotočili na programe z večjo dodano vrednostjo, kar se po besedah Trobiša kaže za pravilno odločitev. 

Nekateri iz Murske Sobote na delo v Kidričevo

V Boxmarku v Murski Soboti trenutno dela še 184 delavcev, za nekatere se bo tudi po novem letu našlo delo v obratu v Kidričevem.

Sicer pa je Boxmark že pred dvema letoma končal s proizvodnjo na Koroškem in jo razširil v Kidričevem, kjer je danes zaposlenih okoli 1600 ljudi.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Franci (nepreverjen)

Brez veze

Starejše novice