Družba Boxmark Leather bo konec oktobra končala s proizvodnjo na Koroškem in jo razširila v Kidričevem. Koroške šivilje pred odločitvijo - vožnja v Kidričevo, ali brezposelnost.

Družba Boxmark Leather, ki zaposluje okoli 2000 ljudi, bo konec oktobra končala s proizvodnjo na Koroškem. Na ta račun se bo proizvodnja razširila v Kidričevem, kjer so v zadnjih letih razširili proizvodne prostore in kupili nove stroje.

»Določene stroje bi morali podvojiti, kar bi pomenilo večje investicije, ki smo jih sicer izvedli že v Kiričevem. Zato smo se odločili, da bomo združili proizvodnjo v Kidričevem,« je za STA Marjan Trobiš povedal Marjan Trobiš, direktor Boxmarka.

Boxmark sicer v Kidričevem, Murski Soboti in Otiškem vrhu zaposluje okoli 2000 ljudi. Na Koroškem, v Otiškem vrhu je zaposlenih 150 ljudi, ki so jim ponudili možnost nadaljevanja dela v Kidričevem.

Šivilje s Koroške v Kidričevo?

V Otiškem Vrhu je večina zaposlenih šivilj, katerim so ponudili možnost, da z novembrom nadaljujejo delo v Kidričevem. Tja bi se delavke lahko vozile z organiziranim prevozom, po poročanju Večera, pa se delavke morajo odločiti še ta teden. Če ne bodo sprejele službe v Kidričevem, bodo ostale brez službe in le z odpravnino.

Trobiš je napovedal, da se bo proizvodnja v Otiškem Vrhu zaključila konec oktobra, do konca meseca novembra pa bodo halo izpraznili in v Kidričevo preselili vse stroje.

Lani je podjetje imelo okoli 149 milijonov evrov prihodkov, a pridelalo 6,9 milijonov evrov izgube.

Lanska izguba je po besedah direktorja Marjana Trobiša posledica naložb, letos pa podjetje pozitivno posluje. Prihodke naj bi v letošnjem letu povečali za 4,5 odstotka. 

V Kidričevem širitev letalske proizvodnje

Veliko večino, kar 97 odstotkov Boxmarkove proizvodnje je namenjene avtomobilski industriji, preostali trije odstotki pa letalski industriji. Po napovedih Trobiša naj bi v prihodnje okrepili področje letalske industrije. 

Celotna proizvodnja za letalsko industrijo je v Kidričevem, kjer jo bodo še bolj krepili. Selitev letalske proizvodnje na drugo lokacijo niti ni dovoljena.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Franci (nepreverjen)

jap

Franci (nepreverjen)

Sedaj pa zares. Koliko teh sedežnih garnitur se je prodalo v tiste navedene eksotične dežele, koliko na ladje , koliko na letala in koliko sto usnjeno aluminjastih ležalnikov iz Boxmarka je našlo svoj prostor pod soncem ? Bojim se da ne dosti .....

Starejše novice