FOTO: Mediaspeed
Nekdanji poslanec Andrej Čuš je kot prvi uradno napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Ptuj.

Kot je dejal predsednik stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, se je kandidaturo odločil najaviti kot nestrankarski kandidat z Listo Andreja Čuša, ki bo imela tudi svojo listo za mestni svet., poroča STA. 

Čuš je ob predstavitvi programa dejal, da Ptujčani potrebujejo mesto, ki bo varno, zdravo, prijazno do podjetnikov in vseh ostalih, kulturno in gospodarsko uspešno, turistično prepoznavno in kar se da uspešno tudi na področju športa.

Želi si spremembe, ki na Ptuju do sedaj niso najbolj uspevale

Želi si nekaterih sprememb, ki mestu doslej niso najbolj uspevale, kar se po njegovem mnenju kaže tudi v padanju na letvicah razvitosti med slovenskimi občinami. 

»Če želimo ta trend obrniti, moramo stopiti skupaj in to ne tako, da bomo podirali, kot smo letos drevesa na tržnici, pač pa gradili tako, da bo boljše za vse,« je dejal Čuš.

Prepričan je, da je mogoče narediti boljšo kakovost življenja na Ptuju

Vrat v primeru izvolitve ne namerava zapirati za nikogar, še posebej ne za tiste z idejami, ob tem pa je prepričan, da je mogoče narediti še veliko za boljšo kakovost življenja v mestu.

Kot je še dejal, ne namerava biti ujetnik nobene politične opcije, prav tako ni nastavljen iz kakšne interesne skupine, ki so si v zadnjih 16. letih nadstrankarsko razdelile mesto, javne zavode in udobno živele, medtem ko je občina nazadovala. Presekati je treba negativno kadrovsko selekcijo, ki se je v zadnjem obdobju razpasla po Ptuju, je še dodal.

Stik z Ljubljano, naj bi bila ena njegovih prednosti

Po njegovih besedah so sestavili že kar kompetentno ekipo, ki bo težave reševala na terenu, prav stik z Ljubljano pa naj bi bila ena njegovih prednosti. S kar nekaj parlamentarnimi strankami naj bi se že pogovarjal in računa na njihovo podporo že v prvem krogu, še pred tem pa bo moral zbrati podpise za kandidaturo.

Med najpomembnejšimi točkami svojega programa je naštel več denarja za ureditev prometne infrastrukture, bolj enakomeren razvoj mestnih četrti in uvedbo participativnega proračuna, zavzel se bo za južno obvoznico, izboljšanje osnovne infrastrukture s poudarkom na kanalizaciji.

Prenova starega mestnega jedra, azil za živali, urejene zelene površine

Prav tako so njegove prioritete prenova starega mestnega jedra, racionalizacija poslovanja javnih zavodov, urejene zelene površine ter azil za živali na Ptuju. Še naprej se bo, tako kot doslej v vlogi poslanca, boril za izgradnjo urgentnega centra, za gradnjo varovanih stanovanj za starejše ter za vrnitev ptujskega športa na višjo raven, poroča STA. 

Kot je še povedal, namerava program dopolnjevati, končan pa bo ob vložitvi kandidatnih list. Od ponedeljka bo pred upravno enoto zbiral podpise, za župansko kandidaturo jih mora zbrati okoli 400, v času kampanje pa obljublja korektnost brez udarcev pod pas.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice