Foto: Mediaspeed
Mitja Slavinec se seli na ministrstvo za izobraževanje.

Po informacijah uredništva je vlada na današnji seji imenovala dekana mariborske Fakultete za naravoslovje in matematiko Mitjo Slavinca za državnega sekretarja na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 

Slavinec bo na tem mestu zamenjal državnega sekretarja Jureta Gašpariča, sicer rojenega v Mariboru. Mesto državnega sekretarja bo zasedel iz kvot SMC.

Spomnimo, da je bil Slavinec eden izmed kandidatov za šolskega ministra ob oblikovanju aktualne vlade pred slabim letom dni. Konec leta 2019 je sicer nastopil svoj drugi mandat kot dekan mariborske Fakultete za naravoslovje in matematiko.

Slavinec bo po županu Velike Polane Damijanu Jaklinu, ki je bil za državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo imenovan že na konstitutivni seji vlade Janeza Janše, in Stanislavu Raščanu, ki je na položaju državnega sekretarja na ministrstvu za zunanje zadeve od sredine lanskega novembra, tretji državni sekretar iz Pomurja.

Nekaj mesecev je bila sicer državna sekretarka na ministrstvu za zdravje tudi Jerneja Farkaš Lainščak, a jo je vlada na njeno prošnjo razrešila.

Starejše novice