Slika je simbolična.
Po dobrem tednu dni šolanja od doma se učenci in dijaki ponovno vračajo v šolske klopi.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na vladni novinarski konferenci sporočila, da je vlada na dopisni seji odločila, da se v ponedeljek, 12. aprila, v vrtce vračajo otroci, učenci in dijaki pa v šole.

»To obvezo smo vam dali pred tednom dni in zdaj smo držali,« je dejala Kustečeva.

V šole po modelu C

Vračanje v vrtce in v šole bo naslednji teden potekalo na način kot pred zaprtjem. To pomeni, da se vsi učenci in dijaki vrnejo v šole po modelu C, torej se na šoli po razredih tedensko izmenjujejo.

Dijaški domovi bodo zopet odprti že to nedeljo.

»Maske so povsod obvezne za učenke in učence od 6. do 9. razreda, za zaposlene ter za dijake, otroci od 1. do vključno 5. razreda pa maske nosijo v skupnih prostorih ter pri gibanju po šoli. Za vse učence in dijake nošnja mask ni več obvezna pri pouku športa,« pravi Kustečeva.

Samotestiranje za učence

Poleg obveznega tedenskega testiranja zaposlenih in cepljenja skupaj z ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje v osnovne in srednje šole kot dodatno varovalko, ki lahko pomembno prispeva k ohranitvi varnega okolja, uvajajo možnost prostovoljnega samotestiranja učencev in dijakov.

Uvajajo se tudi možnost prostovoljnega testiranja učencev in dijakov. V naslednjih dneh bodo šolam posredovali tudi informativni film.

Samotestiranje za učence

Poleg obveznega tedenskega testiranja zaposlenih in cepljenja skupaj z Ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje v osnovne in srednje šole kot dodatno varovalko, ki lahko pomembno prispeva k ohranitvi varnega okolja, uvajajo možnost prostovoljnega samotestiranja učencev in dijakov.

Uvaja se tudi možnost prostovoljnega testiranja učencev in dijakov. V naslednjih dneh bodo šolam posredovali tudi informativni film.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice