»Sinoči so vandali popisali spomenik Josipa Broza Tita na Titovem trgu v središču mesta. Škodo še ocenjujemo, tovrstna dejanja pa strogo obsojamo, zato smo zadevo prijavili na policijo,« so sporočili iz Mestne občine Velenje.

Vandali so sinoči popisali spomenik Josipa Broza Tita na Titovem trgu, ki naj bi bil največji spomenik Titu na svetu, v središču Velenja, zadevo po besedah Mestne občine Velenje preiskuje policija: »Škodo še ocenjujemo, tovrstna dejanja pa strogo obsojamo.«
 
Neznanec ali več njih je na spomeniku Josipa Broza Tita z rdečo barvo zapisal ime oddaje Faktor in odvetnika Vladimirja Bilića, ki je bil sinoči gost omenjene oddaje na TV3, v kateri je bilo govora o sovražnem govoru in grožnjah s smrtjo.

»Pozivamo vse občanke in občane, da če bodo priča kakšnih podobnih dejanj, to nemudoma sporočijo na telefonsko številko 113 ali prijavijo na Policijsko postajo Velenje na telefonsko številko 03 89 86 100 ali sporočijo redarski službi Skupne občinske uprave SAŠA regije na telefonsko številko 03 89 61 74,« pozivajo.

»Želimo si, da bi bilo naše mesto lepo, urejeno in varno za vse, zato bomo sprejeli vse ukrepe, da v prihodnosti takšna dejanja vandalizma preprečimo,« pa še sporočajo iz Mestne občine Velenje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice