Drugi krog lokalnih volitev je prinesel rezultate: Ptujčani so vodenje občine za prihodnja štiri leta zaupali Nuški Gajšek.

V 56 slovenskih občinah je danes potekal še drugi krog županskih volitev. Na Ptuju je svoje glasove lahko oddalo 19.461 volilnih upravičencev. Do 11. ure je svoje glasove oddalo 11,77 odstotkov volilnih upravičencev, do 16. ure pa 34,10 odstotkov.

Za županski stolček sta se pogajala Nuška Gajšek, ki je v prvem krogu dobila 28,10 odstotkov glasov, in Štefan Čelan, ki je v pred dvema tednoma dobil 24,64 odstotkov glasov volilnih upravičencev.

Ptujčani občino zaupali Gajškovi

Nuška Gajšek je tako požela več podpore, in sicer 66,32 odstotkov.

»Iskreno se zahvaljujem vsem Ptujčankam in Ptujčanom, ki so mi zaupali svoj glas, saj so prepoznali, da Ptuj potrebuje drugačno vodenje. Vem, da nam bo v povezovalnem in pozitivnem duhu, kar bo spremljalo moj mandat, uspelo veliko dobrih stvari. Želim si, da bo kvaliteta bivanja naših občank in občanov čez štiri leta boljša,« je povedala ob pozitivnem rezultatu.

Čelana veseli, da je nova županja konstruktivna in sodelovalna

Čelan pa je dodal, da ob rezultatu ni razočaran: »Dvanajst let županovanja je bilo veliko. Že po prvem krogu sem povedal, da sem izjemno zadovoljen, kar se tiče izida mestnega sveta. V mestnem svetu sem prepričan, da bomo lahko aktivno vplivali na politiko. In kar me najbolj veseli je, da smo dobili županjo, ki je konstruktivna, sodelovalna in da se je tista rušilna politika izpred štirih let na nek način umaknila. Volivke in volivci so pokazali, da take rušilne politike enostavno v mestu nočejo. 

»Kar se tiče naše svetniške skupine oziroma stranke: glejte, jaz sem peti mandat v mestnem svetu. Nikoli nismo imeli manj kot šest svetnikov, največ smo jih imeli devet. To govori, da smo neka konstantna politična grupacija, ki nas toliko občank in občanov želi videti pri politiki in s tem smo zadovoljni.«

Tako je bilo videti v štabu Gajškove ...

... na končni rezultat pa so napeto čakali tudi v Čelanovem štabu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice