Gradbinci novo lakirnico Magne v Hočah predajajo v roke dobaviteljem notranje opreme, ki bodo v naslednjih dneh že pričeli nameščati proizvodne linije.

Na gradbišču nove lakirnice Magne v Hočah so tri tedne pred rokom zaključili z glavnimi deli v osrednji proizvodi hali. Gradbinci jo tako predajajo v roke dobaviteljem notranje opreme, ki bodo v naslednjih dneh že pričeli nameščati vse potrebno, da bodo lahko v prihodnje pobarvali po 20 karoserij na uro.

Je najava druge faze le še formalnost?

»S prevzemom obrata bomo pričeli letos jeseni, testna proizvodnja pa je predvidena v začetku prvega četrtletja prihodnjega leta,« je danes povedal vodja projekta Magna Nukleus in bodoči direktor hoške tovarne David Adam, ki se v zadnjem času intenzivno uči slovenskega jezika.

V Magni neuradnih informacij, da bodo še to pomlad naznanili drugi fazo projekta niso potrdili. Da pa se pri lakirnici ne nameravajo zaustaviti potrjuje gradnja železniškega tira do tovarne, ki bo namenjen transportu izdelanih avtomobilov in ne le za prevoz karoserij, ki jih bodo lakirali v prvi fazi.

Izvajalce gradbenih del Pomgrad prav danes zaključuje z deli v proizvodnji hali. Že jutri bodo v njej nameščali prvo opremo za lakirnico. Ali bodo v hoškem obratu lakirali tudi karoserije za električne avte, ostaja skrivnost.

»O tem ne smem govoriti,« je skrivnosten Adam.

Za posamezno delovno mesto tudi do 200 prijav

Prvih 40 delavcev za lakirnico se sicer že uvaja v graški tovarni. Novi val zaposlitev pa je predviden že meseca aprila. Številni se sprašujejo, ali bodo namesto Štajercev tu delali cenejši delavci iz tujine.

»To ne drži. Na razpise dobivamo veliko prijav in ni potrebe, da bi delovno silo iskali v tujini,« pravi vodja kadrovske službe Borut Zorman. Za posamezno delovno mesto namreč prejmejo tudi do 200 prijav

Železniški tir predvideva transport celih vozil

Odločitev o naslednjih fazah tovarne naj bi bila po nekaterih informacijah znana že to pomlad. Vodja projekta danes o nadaljnjih fazah ni mogel povedati še nič konkretnega, saj so te po njegovih besedah odvisne od zanimanja kupcev. 

Občina Hoče-Slivnica medtem že pridobiva zemljišča za nadaljnjo gradnjo, po načrtovanem novem železniškem tiru pa je v celoti predviden transport celih vozil in ne le karoserij.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice