Finančna uprava RS (Furs) bo danes tistim zavezancem iz prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za lani, ki so med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine, preplačani znesek vrnila na bančne račune.

Prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2016 je finančna uprava izdala konec marca, in sicer 947.550 zavezancem. Od teh je za 28,5 odstotka izračunala, da bodo del plačane dohodnine dobili vrnjeno. Povprečni znesek vračila je 228 evrov, skupni znesek vračil pa znaša 61,7 milijona evrov.

Čas za plačilo le do petka

Da morajo dohodnino doplačati, pa je pisalo na izračunih za 27,2 odstotka zavezancev iz prvega svežnja. Ti morajo zahtevani znesek poravnati najpozneje do petka, in sicer v skupnem znesku 46,6 milijona evrov. Izjema so zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev.

Preostalih 44,3 odstotka izračunov je bilo brez vračila ali doplačila dohodnine.

Medtem je finančna uprava v sredo na pošto odpremila tudi že drugi paket informativnih izračunov dohodnine za lani.

Ne bodo pa informativnega izračuna dohodnine prejeli tisti, za katere na Fursu od izplačevalcev dohodkov niso prejeli podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 1. avgusta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice