FOTO: Boris B. Voglar
Katja Gönc je svetu ptujskega zavoda za turizem podala vlogo za razrešitev z mesta direktorice. Gönčeva glavni razlog za odločitev izpostavlja neutemeljene očitke in podtikanja.

Člani sveta so se danes seznanili z vlogo za razrešitev Katje Gönc z mesta direktorice Zavoda za turizem Ptuj. Kljub podpori večine članov sveta, se je sama odločila, da funkcije direktorice po 30. juniju letos ne bo več opravljala, poroča Štajerski tednik. Predsednik sveta zavoda Andrej Klasinc je dejal, da takšen razplet dogajanja obžaluje, za v prihodnje pa napoveduje kar nekaj izzivov in težav pri vodenju zavoda.

Gönčeva je v zapisu na družbenem omrežju Facebook izpostavila razloge za to odločitev. Med nje šteje predvsem obtožbe z vseh strani, ki so sledile po izbiri vinarja na minulem Kurentovanju. Izključni ponudnik vin je bil namreč njen brat.

Gönčeva: Z izborom vina na šanku nimam nič

»Obtožbe proti meni, tako s strani županje kot ulice, so brez vsake osnove. Očitno sem mestni politiki prikladna tarča, da pokaže svojo odločnost. Pri tem dvomim, da se v vodstvu občine zavedajo, čigavo agendo s tem pravzaprav uresničujejo,« je zapisala in poudarila, da pri izbiri izvajalca v Karnevalski dvorani ne sprejema ne subjektivne in ne objektivne odgovornosti, saj je v minulem letu koristila svoj porodniški dopust. »Z izborom vina na šanku nimam nič. Prihajam pa iz vinarske družine in na to sem ponosna,« je še dodala.

Zavarovati želi sebe in družino pred pritiski

»V vseh teh dneh sem poizkušala prenašati obtožbe, komentarje in laži, misleč za zavod in na to, kar poizkušamo narediti za ptujski turizem. A tega več ne morem, ker vidim, da sem preveč pripravna tarča za politične arhitekte ozadij. Oblast pač stopi v glavo. Če so obzorja ozka, pač zapolni vsak kotiček,« je ostra v zapisu Gönčeva.

»S to odločitvijo ne prevzemam odgovornosti, ker nisem naredila nič narobe. Zavarovati pa želim sebe in svojo družino pred pritiski,« je zaključila svoj zapis.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice