Delavcem, ki se vozijo na delo iz Slovenije, priporočajo, da lahko v avtomobilu sedita največ dva - šofer in sopotnik.

Magna Steyr bo v tovarni v avstrijskem Gradcu v torek, 14. aprila, začela s vnovičnim zagonom serijske proizvodnje. Ta zaradi izbruha novega koronavirusa miruje od 17. marca. V polni zmogljivosti naj bi spet proizvajali 20. aprila.

Za vse zaposlene veljajo strogi zaščitni ukrepi

Zaposleni v graški Magni vsak dan dobijo dve zaščitni maski za enkratno uporabo. Vsi zaposleni morajo ves delovni čas nositi zaščitne maske, zaposleni v logistiki pa tudi rokavice za enkratno uporabo.  

Po informacijah Mariborinfo delavcem, ki se vozijo na delo iz Slovenije, priporočajo, da lahko v avtomobilu sedita največ dva - šofer in sopotnik desno zadaj, oba morata nositi zaščitne maske.

Spomnimo, pri naših severnih sosedih je minuli teden prišlo do zmede, ko so štiri delavce, ki so si delili avto, oglobili za 2800 evrov. Po zadnjih podatkih, so skupinske vožnje so še vedno dovoljene, kljub napačnim podatkom, ki se širijo. A so interpretacije določil na terenu, kot kaže, različne.

Zaradi koronavirusa je zastala tudi proizvodnja v lakirnici v Hočah, ali bodo z delom kmalu nadaljevali tudi oni, še ni znano.

Zaposleni so na čakanju doma, v podjetju so prisotni le tisti, ki zagotavljajo nekatere najnujnejše službe.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice