Fotografija je simbolična.
Predsednik vlade Janez Janša in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta se včeraj sestala s predstavniki družbe Magna v Hočah.

Predsednik vlade Janez Janša in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta se včeraj sestala z Guntherjem Apfalterjem, dolgoletnim predsednikom Magne Evropa in Azija, ki je hkrati tudi član upravnega odbora Magna International, s Frankom Kleinom, predsednikom uprave Magna Steyr, s sedežem v Gradcu, in z Davidom Adamom, direktorjem hoške Magne Steyr.

Sogovorniki so izmenjali poglede na dogajanje v svetovni avtomobilski industriji, predvsem z vidika posledic, ki jih ima na to industrijo epidemija koronavirusa.

Spregovorili so tudi o stanju in nadaljevanju investicije družbe Magna na razvojnem območju v občini Hoče-Slivnica, so zapisali na spletni strani Vlade Republike Slovenije.

Foto: Spletna stran Vlade Republike Slovenije

Spomnimo. V hoški Magni proizvodnja stoji že od začetka izbruha epidemije, vodstvo podjetja je okoli 200 zaposlenim ponudilo začasne alternativne možnosti - okoli 30 jih bo še naprej ostalo v Hočah, ostalim pa bodo do zagona proizvodnje omogočili delo v graški tovarni.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

joze (nepreverjen)

....kaaaj?kaj sl le mislijo ti magna-isti?!sam presvetli je priso pogledat,oni pa ne delajo....celo ljudi posiljajo delat v gradec.....visek...skandal...svetost bo morala ukrepat...no za tolazbo si je sel pogledat se letalisce....nazadnje je bil tam okrog 1990 leta...mogoce bo potrebno spet izvest kaki *posel*...zdaj sicer z zascitno opremo...

Starejše novice