FOTO: Bobo
Število okuženih s koronavirusom v Sloveniji narašča. V zadnjih štiriindvajsetih urah smo v zabeležili trideset novih okužb.

V petek so na okužbo z novim koronavirusom testirali 1456 oseb, med 30 na novo potrjenimi okuženimi je večina starih do 44 let, med njimi je po pisanju STA tudi otrok, star do štiri leta.

Bojano Beović, vodjo strokovne skupine za covid-19 so številke neprijetno presenetile. Za Radio Slovenija je povedala, da so pričakovali približno 20 potrjenih primerov. Trenutna situacija pa je po njenem mnenju odraz situacije pred slabima dvema tednoma. Beovićeva upa, da bodo nedavno sprejeti ukrepi pomagali do boljše situacije v naslednjih dneh.

Se je pa na Twitterju oglasil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki pravi, da sta v trenutni sitiaciji možni samo dve situaciji:

  1. drastično ustavljanje javnega življenja, zapiranje meja, omejevanje stikov, depresija ...
  2. obvezna uporaba mobilne aplikacije za gibanje v javnosti.

Spomnimo, da je vlada na eni od svojih zadnjih sej obravnavala četrti protikoronski paket, ki med drugim zajema tudi vzpostavitev mobilne aplikacije za spremljanje okuženih s koronavirusom.

S predlogom zakona se zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19 vzpostavi in zagotavlja tudi delovanje mobilne aplikacije, katere glavni cilj je po navedbah vlade varovanje zdravja in življenja ljudi. Namen aplikacije je tako obveščanje oseb o stikih z okuženimi z virusom SARS-CoV-2 in osebami, ki jim je bila odrejena karantena. Za vzpostavitev in delovanje mobilne aplikacije je odgovorno ministrstvo, pristojno za javno upravo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice