V Murski Soboti danes poteka slavnostna akademija SDS ob 31. obletnici ustanovitve stranke, ob robu srečanja pa bodo zasedali tudi organi SDS.

Ob tej priložnosti so podelili tudi najvišja priznanja SDS za minulo leto, zbrane pa je najprej pozdravil Karel Šoš, predsednik regijske koordinacije SDS.

»V treh desetletjih se je SDS prevetrila in dokazala, da je sposobna preživetja in napredka tudi v najhujših časih. Velik del te naše družine živi v Prekmurju, zato smo veseli, da lahko 31. obletnico obeležujemo prav v Murski Soboti. Predsedniku želim veliko uspehov,« je povedal Šoš.

Janez Janša je sicer v četrtek stopil pred medije in ocenil, da je, kar zadeva vsebino, možno oblikovati večinsko koalicijo. Svoj govor v Murski Soboti je začel z naslednjimi besedami.

»Pred enim letom smo praznovali tridesetletnico, danes praznujemo po treh dobljenih volitvah, praznujemo pa tudi po več kot letu dni izgubljenih priložnosti za Slovenijo. Te priložnosti so bile izgubljene zaradi nespametnega, nerazumnega in rasističnega izključevanja,« je uvudoma povedal Janša.

Nekatere stranke naj pridejo iz gozdov in nehajo živeti v preteklosti

Nato se je dotaknil težave centralizacije Slovenije, enakosti pred zakonom, gospodarske rasti in debirokratizacije. Dotaknil pa se je tudi volitev.

»V Sloveniji smo šli že trikrat zapored na predčasne volitve, tudi četrte so zelo blizu. Slovenija ima prihodnost samo, če bo možno večinsko poenotenje. Pri nas so stranke, ki imajo težave s tem kar piše v ustavi, saj jemljejo to, tako, poljubno. Mi vabimo te stranke, da malo premislijo o tem. Vabimo jih, da po 75 letih pridejo iz gozdov in nehajo živeti v preteklosti. Vrata SDS so bile, so in bodo odprta za sodelovanje«.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice