Znanih je novih osem slovenskih evropskih poslancev. Preverite, kakšni so bili izidi volitev v volilni enoti Ptuj.

Največji uspeh na volitvah so zabeležili v skupni listi SDS in SLS, ki bodo v prihodnjem mandatu imeli v Evropskem parlamentu tri svoje poslance. Po dva mandata so osvojili Socialni demokrati in Lista Marjana Šarca, enega pa v Novi Sloveniji.

Novi slovenskih evropski poslanci so Milan Zver (SDS in SLS), Romana Tomc (SDS in SLS), Franc Bogovič (SDS in SLS), Tanja Fajon (SD), Milan Brglez (SD), Irena Joveva (LMŠ), Klemen Grošelj (LMŠ) in Ljudmila Novak (NSi).

Na Ptuju slabša volilna udeležba

V volilni enoti Ptuj je bila volilna udeležba za več kot štiri odstotke slabša od nivoja države. Med listami je največ glasov v ptujski volilni enoti tako kot na ravni celotne države dobila skupna lista SDS in SLS. Na drugem mestu sledijo Socialni demokrati in na tretjem Nova Slovenija.

Na četrto mesto se je povzpela Lista Marjana Šarca, medtem ko se je v volilni enoti Ptuj Slovenska nacionalna stranka zavihtela na peto mesto. Sledijo DeSUS, Levica in Stranka Alenke Bratušek

Nato sledita Stranka modernega centra in Zeleni Slovenije. Gibanje Zedinjena Slovenija so v volilni enoti Ptuj osvojili 0,88 odstotka vseh glasov, sledi Domovinska liga z 0,84 odstotki glasov. Najslabše sta se uvrstili Povežimo se z 0,72 odstotki glasov in Dobra država z 0,42 odstotki. 

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice