Foto: Mediaspeed
Enega od poslanskih sedežev v državnem zboru bo, sodeč po doslej znanih rezultatih volitev, zasedla predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon. A vrata bi se lahko odprla tudi Jonasu Žnidaršiču.

Velika zmagovalka včerajšnjih državnozborskih volitev je stranka Gibanje Svoboda Roberta Goloba. V državnem zboru ji bo pripadlo 41 sedežev. 

V parlament so se prebili tudi Socialni demokrati, ki so dobili sedem sedežev. Med ponovno izvoljenimi poslanci je predsednica te stranke Tanja Fajon.

»Ker bo v primeru sodelovanja Socialnih demokratov v prihodnji vladi predsednica stranke Tanja Fajon zagotovo prevzela enega od odgovornih položajev v novi vladi, se bodo s tem tudi meni odprla vrata v državni zbor,« je za Ljubljanainfo povedal Jonas Žnidaršič.

Preberite še:

Za kaj se bo zavzemal?

»V tem primeru si nadejam obilice dela predvsem na področjih zdravstva (odprava čakalnih vrst in računalniška obdelava osebnih zdravniških podatkov), šolstva (reforma za pripravo mladih na poklice prihodnosti) in digitalizacije (volitev in osebnih online identitet),« je dejal.

»V veliko čast mi bo delati kot novoizvoljen predstavnik ljudstva v parlamentu, še posebej, ker je delo poslanca zahtevno in nosi vsak posameznik veliko odgovornost do ljudi, ki so mu na volitvah izkazali zaupanje,« je izpostavil.

»Še posebej v prestolnici, v moji Ljubljani, kjer bo v prihodnje potrebno veliko delati tudi z ljudmi na terenu. Jih poslušati in znati pomagati reševati njihove težave kot tudi delovati v širšo družbeno korist. Potrebno bo trdo delati, da bo zaupanje obstalo in se z leti še bolj okrepilo. Rokave imam že zavihane,« je še povedal.

Počakati bo treba na dokončne rezultate

Rezultat nedeljskih volitev je komentiral z naslednjimi besedami:

»Z rezultatom sem zadovoljen, saj me je postavil pred vrata parlamenta kot nadomestnega poslanca. Seveda bo potrebno počakati na dokončne rezultate volitev in nato na sestavo nove vlade, a kot vidim, nova garnitura ne izgublja časa in naj bi se to zgodilo kmalu.«

Starejše novice