Vlada se bo danes dopoldne na Brdu pri Kranju sestala s strokovnjaki, da bi preučili ukrepe, kako omejiti vnos okužb s koronavirusom v državo.

Kot poroča STA, je bilo v prejšnjem tednu s Hrvaške v Slovenijo vnesenih 64 okužb z novim koronavirusom. Tudi ta teden so številke visoke. Po informacijah epidemiologov gre zlasti za mlade ljudi, ki se okužijo na zabavah na hrvaški obali.

Vlada bo s stroko pretresala različne možnosti ukrepov, kako zajeziti širjenje okužb - ali uvesti karanteno za vse, ki bodo prišli s Hrvaške, ali pa bi ukrepe omejili starostno ali lokacijsko na najbolj problematične županije. Preučevali bodo tudi, ali bi pred karanteno zadostoval negativni test, piše STA.

Vlada naj bi nato v četrtek zvečer sprejela odločitev. Kot je v torek zagotovil vladni govorec Jelko Kacin, bodo ljudem pred začetkom uveljavitve morebitne karantene dali na voljo nekaj dni časa, da se vrnejo v domovino. A vseeno bi bila karantena lahko uvedena tekom konca tedna.

Po neuradnih informacijah se bodo danes na Brdu pri Kranju pogovarjali tudi o jesensko-zimskem obdobju, ko je pričakovati nov val epidemije covida-19, še poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice