Foto: Bobo
V Javnem zavodu za turizem Ptuj so se odzvali na poročanje medijev oziroma 'zlonamerna namogovanja' pri izbiri vina za Karnevalsko dvorano, da naj bi šlo za interni dogovor z izbranim podjetjem.

V zavodu zavračajo vsa zlonamerna namigovanja, da je kakorkoli in kadarkoli vplivalo na izbiro vina v Karnevalski dvorani, ki jo sicer vodi na javnem razpisu izbran izvajalec prireditev. Pravijo, da so ustreznega ponudnika izbrali preko javnega razpisa, in tako niso imeli vpliva na izbiro programa in ponudbe v Karnevalski dvorani, razen tistih pogojev, ki so javno in transparentno vsebovani v javnem razpisu. 
 

»Očitek Katje Grabrovec, da je njeno podjetje Novelus pred lanskim Kurentovanjem dobilo navodilo o izbiri ponudnika vin, je laž. O njeni (ne)verodostojnosti jasno govori spreminjanje izjav, saj je predlani v dnevniku Večer trdila, da tovrstnih vplivov ni bilo. Očitno je, da s temi neverodostojnimi izjavami želi škoditi uspešni izpeljavi letošnjega Kurentovanja, predvsem pa pripraviti zase ugodno medijsko razpoloženje pred sodno obravnavo o neutemeljenih zahtevkih, ki jih ima Novelus do Javnega zavoda za turizem Ptuj,« so zapisali v sporočilu za javnost.

"Poslujemo zakonito in transparentno"

V Javnem zavod za turizem Ptuj pravijo, da so odgovorna javna institucija, ki posluje zakonito in transparentno. Razmerja s podizvajalci so urejena na podlagi javnih razpisov, jasno definiranih pogodb in naročilnic, ne pa na podlagi ustnih dogovorov, še dodajajo.

»Čeprav smo bili z očitki Katje Grabrovec seznanjeni šele po objavi medijskih prispevkov, direktorica Javnega zavoda za turizem Ptuj Katja Gönc odločno zanika obtožbe podjetja Novelus, da bi kadarkoli vplivala ali poskušala vplivati na odločitve izvajalca prireditev v Karnevalski dvorani. Pogoji za organizacijo Karnevalske dvorane so jasno zapisani v javnem razpisu. Javni zavod za turizem Ptuj ni v preteklosti in ne ob letošnjem Kurentovanju izvajalcu postavljal nobenih dodatnih pogojev in pričakovanj.
 

Kot še pravijo v zavodu, izbran izvajalec za Karnevalsko dvorano samostojno odloča o njeni ponudbi. To izhaja iz javnih razpisov za izvajanje programa v Karnevalski dvorani leti 2017 in 2018. V izjavah ob Kurentovanju 2017 je tudi direktorica podjetja Novelus izrecno dejala, da je bila izbira vina v domeni podjetja Novelus, še poudarjajo v Javnem zavodu za turizem Ptuj.

Izjavo Katje Gönc, direktorice Javnega zavoda za turizem Ptuj objavljamo v celoti:

Foto: Boris B. Voglar
Foto: Boris B. Voglar

»Nikoli nisem z ničemer pogojevala ali pričakovala izbiro kateregakoli ponudnika, še najmanj vinarstva Gönc. Sama se najbolje zavedam, kakšen vtis to ustvarja in škodi tako mojemu kot družinskemu imenu. Želim tudi izpostaviti, da v postopek izbire ponudnika Karnevalske dvorane 2019 sploh nisem bila vključena. Če bi hotela prodajati vino, bi prodajala vino, a jaz se raje ukvarjam s turizmom, ker srčno verjamem, da predstavlja za Ptuj velikansko priložnost. S svojim vodenjem javnega zavoda, s pripravo strategije razvoja turistične destinacije in z vrsto dogodki, ki bogatijo turistični utrip Ptuja, skupaj s sodelavci vsak dan dokazujemo, da delamo dobro, ker to jasno kažejo rastoči podatki o turističnem obisku in nočitvah. Zato me v dneh, ko začenjamo največjo ptujsko prireditev, to toliko bolj boli. Namesto, da bi se vsi skupaj ukvarjali s tem, da v tem času na Ptuj pripeljemo 100.000 obiskovalcev, se moramo ukvarjati z lažmi. Želim si, da Kurentovanje povezuje in ne razdvaja.

Zahtevki Novelusa brez pravne podlage

Prihodnji teden v četrtek bo sodna obravnava tožbenega zahtevka družbe Novelus, ki želi od Javnega zavoda za turizem Ptuj izterjati točnino, kar ni bilo nikoli naročeno in dogovorjeno. V Javnem zavodu za turizem Ptuj takšnemu tožbenemu zahtevku oporekajo, saj so prepričani, da Novelus z medijskimi pritiski pred obravnavo namerno ustvarja njim ugodno medijsko razpoloženje, pri tem pa uporabljajo laži in zlonamerna zavajanja. 

V letu 2017 je družba Novelus izdala zaključno poročilo, leto dni kasneje, torej v letu 2018, pa izdala račun za točnino v okviru malice (ki jo je zavod v dogovorjenem plačilnem roku poravnal) in ta je zdaj predmet sodne obravnave. 

V Javnem zavodu za turizem Ptuj pričakujejo pozitivno odločitev sodišča, ki bo potrdilo, da za izstavljen račun ni pravnih podlag ter da Javni zavod za turizem Ptuj ni odgovoren za napako v prvotni kalkulaciji družbe Novelus in morebitne posledične stroške, ki vnaprej niso bili dogovorjeni in ustrezno podprti z relevantnimi listinami (pogodbo ali naročilnico). 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Miki (nepreverjen)

Članek mi deluje kot PLAČAN OGLAS. Portal "ptujinfo.com" je očitno tesno povezan z Zavodom za turizem Ptuj. SRAMOTA ZA PTUJ.

Starejše novice