V DeSUS se je včeraj iztekel rok za oddajo kandidatur za mesto predsednika stranke na prihajajočem izrednem kongresu.

Po poročanju STA je bila do petka vložena le kandidatura nekdanjega predsednika Karla Erjavca, pokrajinski odbor Podravje pa je napovedal podporo Srečku Felixu Kropetu.

Po informacijah 24ur in Radia Slovenija je kandidaturo vložil tudi slednji, navedenima imenoma pa naj bi se z vloženo kandidaturo pridružil še Dominik Šteiner, načelnik soboške upravne enote.

Šteiner se je v javnosti že omenjal v kontekstu vodenja urada za demografijo, a tedaj tega za Sobotainfo ni želel komentirati. Zdaj je znano, da urada ne bo vodil minister, ampak direktor, ki je za delo urada odgovoren vladi. 

Krope pa je po poročanju STA deloval tudi kot predavatelj na fakulteti za varnostne vede v Ljubljani in je docent Univerze v Mariboru, deloval pa je tudi v javni upravi. V političnem prostoru je aktiven od upokojitve.

V javnosti je bil bolj izpostavljen v času tako imenovane afere šotor, ko je bil tudi obsojen zaradi zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Spomnimo. Na novembrskem izrednem volilnem kongresu bodo novo vodstvo stranke izbirali po tistem, ko je Pivčeva septembra odstopila z mesta predsednice DeSUS. Zaupanje poslancev stranke je Pivčeva izgubila zaradi očitkov glede plačil ob gostovanjih po Sloveniji, na katerih je Pivčeva prepletala službene zadeve z zasebnimi. 

Stranko od takrat vodi zdravstveni minister Tomaž Gantar, ki pa je že napovedal, da se za mesto predsednika stranke ne bo potegoval.

Pivčeva je sicer ob odstopu z mesta predsednice DeSUS napovedala ponovno kandidaturo na novembrskem kongresu, a je nato na oktobrski seji državnega zbora, na kateri so poslanci razpravljali o njeni razrešitvi, odstopila z mesta ministrice za kmetijstvo in hkrati izstopila iz stranke. 

Za Pivčevo sta stranko zapustili tudi takratni podpredsednici DeSUS Anita Manfreda in Jelka Kolmanič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice