(Foto Špela Težak)
Glavni pobudnik gradnje Urgentnega centra Ptuj, poslanec Andrej Čuš, je včeraj na tiskovni konferenci v hotelu Mitra predstavil napredek projekta in poudaril, da je bil dosežen preboj. Spominja se prvih poslanskih dni, ko je obudil idejo in zahtevo, da se tudi na Ptuju vzpostavi urgentni center in kako so mu takrat rekli, da nima smisla, da se trudi, ker ne bo dosegel nič. 
 

Zgodovina dogajanja v povezavi z Urgentnim centrom je bila pestra, še pred kratkim je kazalo, da je projekt izgubljen. Dokler ni pred nekaj dnevi na ravni ministrov potekal sestanek, na katerem so se dogovorili, da bo Vlada podala soglasje h gradnji in projektni dokumentaciji takoj, ko bosta še zadnji občini Spodnjega Podravja, Destrnik in Podlehnik, poslali pogodbe o svojem deležu pri investiciji. Seji občinskih svetov bosta še ta teden, Čuš zato upa na preboj.

"Vsekakor pa bomo te besede ministric shranili in čez nekaj tednov ponovno pogledali," je sklenil Andrej Čuš.

Informacije o preboju pri gradnji sta Čušu potrdili tudi ministrici za finance in zdravje. Kot sta povedali, je vsa dokumentacija za soglasje Vlade pripravljena, čakajo samo še na potrditev proračunov na Destrniku in v Podlehniku.

"Upam, da je končno dosežen preboj, čeprav vidim, da so nas nekateri ves čas zavajali, nekateri pa so bili apatični. Več kot očitno je, da transakcija med DU Ptuj in SB Ptuj ni bila mogoča, zato bo manjkajočih 640 tisoč evrov prispevala država v sklopu razvojnih programov."

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice