Hlebček je prisluhnil ponudbi Miklavških pekarn in odkupil 13 prodajnih mest pekarne z 22-letno tradicijo. Podjetje Miklavških pekarn se očitno umika iz pekarstva, lastnika brata Lešnik pa iščeta rešitve za svoje zaposlene.

Tako je podjetje Hlebček d.o.o., po ponudbi podjetja A&V Lešnik lastnikov Miklavških pekarn bratov Andreja in Vladimirja Lešnika, odkupilo 13 prodajnih mest, je potrdil direktor Hlebčka Janez Šenveter. Lastniki sicer konkurenčnih podjetij so zgledno sodelovali, saj se oboji zavzemajo, da čim več delovnih mest in znanja ostane v Sloveniji.

»Po ponudbi lastnikov Miklavških pekarn smo se v podjetju Hlebček d.o.o. odločili, da nadaljujemo z dolgoletno tradicijo na dogovorjenih 13 lokacijah. Prepričani smo, da lahko nadaljujemo s tradicijo izjemne kvalitete storitev in izdelkov, katera je krasila podjetje A&V Lešnik,« dodaja Šenveter.

Zaposleni iz Miklavških pekarn v Hlebček

Tako se bodo nekatere lokacije Miklavških pekarn postopoma odpirale pod novo blagovno znamko Hlebček. Direktor Hlebčka priznava, da jih je neljub dogodek požara globoko pretresel. Na svoje sicer konkurenčne Miklavške pekarne pa da so vedno gledali kot na spoštovanega in izjemno kvalitetnega ponudnika pekovskih izdelkov.

»Vodilni podjetja Hlebček in Miklavških pekarn smo v duhu odličnega sodelovanja zagotovili, da so vsa delovna mesta ostala v Sloveniji. Tako se je do tega trenutka 8 oseb s soglasjem lastnikov Miklavških pekarn zaposlilo v podjetju Hlebček d.o.o. V duhu dobrega sodelovanja želimo podobni dogovor skleniti tudi z ostalimi,« pojasnjuje direktor Hlebčka.

Želja Hlebčka in Miklavških pekarn je namreč, da ljudje, ki so izobraženi v Sloveniji, dobijo tudi zaposlitev v Sloveniji. S tem, kot dodaja Šenveter, domače znanje ostaja na domačih tleh. Dosedanjih 13 prodajaln Miklavških pekarn, ki jih je odkupil Hlebček, pa naj bi v novi podobi zaživele v najkrajšem možnem času.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Vinko (nepreverjen)

O kvaliteti kruha raje ne bi komentiral... Katastrofa.

Starejše novice