Gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki, pozor! Ne spreglejte razpisa, na katerem lahko pridobite od 20 do 200 tisočakov nepovratnih sredstev.

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so objavili javni razpis za financiranje spodbud za ponovni zagon poslovanja podjetij v obmejnih problemskih območjih - covid-19.

Za razpisana sredstva se lahko potegujejo mala podjetja s sedežem na obmejnih problemskih območjih, ki imajo kot svojo glavno dejavnost opredeljeno predelovalno dejavnost, so organizirana kot gospodarske družbe ali samostojni podjetniki posamezniki ter so imela na dan 13. marca 2020 med 10 in 49 zaposlenih.

Na voljo bo skupno pet milijonov evrov nepovratne pomoči. Posamezno podjetje bo lahko prejelo subvencijo v višini najmanj 20.000 in največ 200.000 evrov, pri čemer pa stroški plač ne smejo presegati 100.000 evrov.

Do sredstev so upravičeni podjetniki iz teh občin

Upravičeni stroški po razpisu so: stroški plač, investicije v opremo, stroški zunanjih izvajalcev in DDV, če je nepovračljiv.

Med obmejna problemska območja sodijo te občine v Spodnjem Podravju: Cirkulane, Dornava, Majšperk, Ormož, Podlehnik, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Videm, Zavrč in Žetale.

Rok za prijavo na razpis je 5. oktober 2020. Razpisna dokumentacija je objavljena na tej spletni povezavi.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

korupcija v politiki (nepreverjen)

skandal24 si/skandal/bohincevih-300-000-evrov-v-sumljivih-okoliscinah-v-zadrego-spravilo-dekanjo-fdv-sef-javne-agencije-pa-se-je-zatekel-po-zunanjo-pomoc

Starejše novice