V Vetrinjskem dvoru so v petek župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar in župan občine Šentilj Štefan Žvab podpisali namero o sodelovanju na področju krožnega gospodarstva.

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je dogodek Krožno gospodarstvo v praksi potekal v sklopu dogodkov, ki jih prireja Vlada RS v mesecu novembru, mesecu krožnega gospodarstva. Mestna občina Maribor na področju krožnega gospodarstva orje ledino, kar je ponovno dokazala v petek, saj je župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec z županom Mestne občine Ptuj Miranom Senčarjem in županom občine Šentilj Štefanom Žvabom podpisal namero o sodelovanju na tem področju.

Maribor orje ledino

"Župan Andrej Fištravec je takoj začel z naslednjimi koraki realizacije projekta in se sestal z županom Ptuja Miranom Senčarjem. Skupaj s pristojnimi podjetji sta se pogovarjala o načinu sodelovanja na področju odpadkov. Župan mesta Maribor namreč poudarja, da je pri tem projektu pomembno, da sodelujemo, smo povezani in seveda, da imajo vsi sodelujoči medsebojno korist od projektnega sodelovanja, čemur je pritrdil župan Ptuja, saj da so občine med seboj bistveno bolj povezane kot v preteklosti. S sodelovanjem se širi doseg in domet krožnega gospodarstva, gre za sinergijske učinke med mesti," še sporočajo iz MOM.

Podpisniki s tem izražajo namero, interes in pripravljenost za projektno poslovno sodelovanje pri zasnovi modela in realizaciji projekta vzpostavitve krožnega gospodarstva na urbanih območjih regije Podravja kot novega ekonomskega modela materialnega, energetskega in vodnega gospodarstva uporabe predelanih odpadkov, odvečne energije in prečiščene vode kot novih virov.  

Podpis sodelovanja je pomemben začetek vsebinskega povezovanja lokalnih skupnosti pri vsebinah, ki so pomembne za vse prebivalce kot tudi za dolgoročno zagotavljanje kvalitetnih komunalnih storitev v mestih in regiji.

FOTO: Mestna občina Maribor                                                                                                    

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice