Revija Reporter je razkrila seznam Slovencev, največjih jaht in jadrnic v državi.

Reporter vsako leto izda lestvico 100 največjih jaht in jadrnic, ki so registrirane v Sloveniji. Med iskanjem lastnikov prestižnih polovil so naleteli na številne zanimivosti. Najdaljša jahta meri kar 36 metrov, najdaljša jadrnica pa 24 metrov.

Pečečnik prodal, Kruniceva za jahto odštela milijon

Čeprav na obzorju še ni kriznih časov, so nekateri najbogatejši Slovenci že prodali svoje prestižne jahte, pišejo v Reporterju. Eden izmed takih je Joc Pečečnik, ki je že lani prodal svojo luksuzno 24 metrov dolgo jahto. Zaslužka Pečečnik ne razkriva, je pa za Reporter povedal, da zdaj plovila najema. Po navadi gre za dolžine od 30 do 45 metrov, torej zelo prestižna plovila.

So se pa v slovenskem registru pojavile nove velike jahte. Eno izmed takih je registrirala javnosti malo znana Dubravka Krunic s prebivališčem v Trstu. Jahta meri 23,6 metrov, za njo pa je po pisanju Reporterja odštela okoli milijon evrov.

Med lastniki najdaljših jadrnic tudi Marko Arsenovič

Med lastniki najprestižnejših jaht in jadrnic v Sloveniji so tudi mariborski in drugi štajerski podjetniki. Eden izmed njih je celjski odvetnik Dušan Korošec, ki ima 15-metrsko jahto Zen. Korošec je solastnik družbe Alea Inženiring, ki je največji lastnik Term Dobrna. S Korošcem je povezan tudi celjski podjetnik Aleksander Jančar, ki ima v Portorožu 20-metrsko jahto Maksimilijan, razkriva Reporter.

Eno najdaljših jaht v Sloveniji posedujeta tudi Pomurca Aleksander Stanislav Zver in Darja Meolic Zver. Zver je direktor podjetja Gea Vipoll za opremo in industrijo tekočin, Meolic Zverova pa ima lokal v Murski Soboti.

Nekaj manj kot 17 metrov meri jadrnica Superna Mariborčana Marka Arsenoviča, brata mariborskega župana Saše Arsenoviča. 12 let staro jadrnico, veliko 17,2 metrov imata tudi mariborska podjetnika Tomaž Riedl in Barbara Orozel Riedl, ki vodita mariborsko podjetje Riedl.

Med lastniki najdaljših jadrnic, registriranih v Sloveniji, lahko najdemo tudi podjetnika Dušana Vovška iz Slovenske Bistrice. Ta si lasti jadrnico Photosi, letnik 1996. Dobrih 15 metrov dolgo jadrnico ima tudi Jadralno društvo Mariborčanka.

Gre za seznam najdaljših jaht in jadrnic, registriranih v Sloveniji. Večina Slovencev, ki si lahko privošči svojo jadrnico ali jahto, ima te registrirane na Hrvaškem.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Stajerski morn… (nepreverjen)

Marinci in mornarica so bili vedno mocni na Stajerskem

Starejše novice