Med 100 slovenskimi podjetji, ki najbolje plačujejo svoje zaposlene, je tudi šest štajerskih. Preverite, kakšno plačo prejemajo zaposleni v teh podjetjih.

Finance so tudi letos pripravile lestvico 100 slovenskih podjetij, ki najbolje plačujejo svoje zaposlene. V tej stoterici podjetij zaposleni v povprečju zaslužijo več kot tri tisoč evrov bruto. Lani so najbolje plačevala podjetja v IT-panogi, farmaciji, holdingih in skladih.

V IT-podjetjih nad 9 tisočakov

Prvo mesto na lestvici je znova zasedla slovenska podružnica tehnološkega velikana Microsofta, kjer 54 zaposlenih v povprečju na mesec prejema 9.397 evrov plače. Sledi še eno IT-podjetje, SAP, kjer je lani povprečna bruto plača 31 zaposlenih znašala 9.143 evrov.

Na tretjem mestu se je znašlo farmacevtsko podjetje Roche, ki je 71 zaposlenim v povprečju plačevalo 7.540 evrov plače. Tudi naslednji na lestvici sta farmacevtski podjetji, AbbVie s 7.370 evri mesečne plače in Novartis s 7.226 evrov povprečne mesečne plače.

To je šest štajerskih podjetij z najvišjimi plačami

Na lestvici 100 slovenskih podjetij, ki najbolje plačujejo svoje zaposlene, je tudi šest štajerskih. Najvišje sta uvrščeni slovenskobistriški podjetji Impol 2000, ki je organizirana kot delniška družba, in Impol d.o.o. Prva na lestvici zaseda 12. mesto s povprečno plačo v višini 5.281 evrov, druga pa na 29. mestu s povprečno mesečno plačo 4.013 evrov.

Naslednji na lestvici je mariborska skupina Nove KBM Infond, ki je v letu 2018 svojim 33 zaposlenim v povprečju mesečno nakazoval 3.394 evrov plače, kar jo uvršča na 59. mesto. Mesto za njimi je družba AVL-AST za napredne simulacijske tehnologije iz Maribora, kjer je povprečna mesečna plača za 60 zaposlenih znašala 3.379 evrov.

Na 70. mestu je podjetje Ledinek engineering iz Hoč, ki se ukvarja z lesnoobdelovalnim inženiringom. V povprečju je mesečna plača v podjetju s 134 zaposlenimi v lanskem letu znašala 3.244 evrov. Na lestvici 100 podjetij z najvišjimi plačami najdemo še eno mariborsko podjetje, in sicer msg life odateam, ki se ukvarja s svetovanjem in izdelavo informacijskih sistemov. S povprečno plačo 3.098 evrov so se uvrstili na 86. mesto.

Kako so izračunali povprečne plače?

Pri Financah so pregledali poslovanje slovenskih družb z več kot 25 zaposlenimi. Povprečne bruto plače so izračunalni na podlagi podatka o strošku plač in povprečnega števila zaposlenih, ki sta objavljena v Bisnodovi bazi GVIN, nekaj podatkov pa so črpali tudi iz baze AJPES FI=PO oziroma iz letnih poročil družb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice