David Kastelic se iz Zavarovalnice Sava seli na čelo Grawe zavarovalnice. Slednja je sicer lani zabeležila rekordno raven poslovanja in leto zaključila z milijonom evrov dobička.

Še aktualni predsednik uprave Zavarovalnice Sava David Kastelic, predvidoma septembra prevzema vodenje zavarovalnice Grawe. Takrat poteče mandat dosedanjemu dolgoletnemu predsedniku uprave Marku Mikiču.

Spomnimo. Kastelic je še vedno na čelu Zavarovalnice Sava, a mu nadzorni svet lani ni podaljšal mandata. Vodenje zavarovalnice maja prevzema Jošt Dolničar, trenutno član uprave Save Re. 

David Kastelic, dolgoletni predsednik uprave Zavarovalnice Sava in nekdanje Zavarovalnice Maribor, bo kariero nadaljeval v zavarovalnici Grawe. 

Kot so za uredništvo potrdili na Grawe zavarovalnici, se bo Kastelic maja pridružil zavarovalnici kot član poslovodstva, zadolžen za prodajo in marketing. Kasneje bo Kastelic nadomestil Mikiča na mestu predsednika uprave. 

Lansko leto zaključili z milijonom evrov dobička

Zavarovalnica Grawe je lani dosegla največji obseg poslovanja v zadnjih 31 letih. Poslovno leto so zaključili z dobičkom v vrednosti milijon evrov.

»Epidemija je zaznamovala leto 2021, gospodarstvo pa je bilo prav v tem času postavljeno pred poseben izziv. V kriznih časih se še toliko bolj pokaže pomembnost povezanosti in izmenjave izkušenj ter dobrih praks znotraj Grawe skupine,« je povedal Mikič. 

Dodaja, da so spremembe in prilagoditve sprejeli na vseh področjih poslovanja: »Tako smo delovne procese uspešno prilagodili novim razmeram in temu ustrezno reorganizirali svoje notranje procese ter stike s strankami in poslovnimi partnerji. Digitalizacija delovnih procesov je postala ključna za uspešno delo na daljavo.«

Grawe zavarovalnica zabeležila rekordno raven poslovanja

Kot je povedal Mikić, so rezultati v lanskem letu omogočili, da so dosegli zastavljene načrte in rekordno vrednost prihodkov od zavarovalnih premij od začetkov ustanovitve v letu 1990.

V zavarovalnici so tako lani izplačali 20.051 odškodnin in zavarovalnin. Obračunane zavarovalnine in kosmati zneski škod so v letu 2021 znašali 31 milijonov evrov, kosmati prihodki od zavarovalnih premij pa kar 47,7 milijona evrov, od tega 31,9 milijona evrov na področju premoženjskih zavarovanj. 

Število sklenjenih zavarovanj se je povečalo na 408.839 zavarovanj. Rast so dosegli na področju premoženjskih zavarovanj, ki so se povečala za 2,1 odstotka.

Skupna višina zavarovalnih vsot iz naslova življenjskih zavarovanj je konec leta 2021 znašala 535 milijonov evrov, kar je za 4,1 odstotka več kot prejšnje leto.

Starejše novice