Minister za kulturo Dejan Prešiček je včeraj predsedniku vlade Marjanu Šarcu posredoval pismo, v katerem je ponudil svoj odstop z ministrskega položaja, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Premier Šarec bo svojo odločitev glede ministra sporočil na ponedeljkovi novinarski konferenci.

»V zadnjem tednu sem doživel nekaj, kar ne privoščim nikomur. Javni linč, ki se je zgodil, ni prizadel samo mene in mojih sodelavcev, ampak tudi tiste v kulturi, ki - kot bi rekel Prešeren - "dobro v srcu mislijo". Tega pa ne morem dopustiti, saj nisem brezčuten človek, kot so me nekateri (mediji) želeli prikazati. Sploh po moji ponesrečeni izjavi v zadnji Tarči, ki so jo dobesedno lahko razumeli samo tisti, ki so imeli slabe namene,« je zapisal Prešiček.

»Vse povedano, spoštovani predsednik vlade, me vodi do edine možne rešitve, in sicer da vam ponudim svoj odstop z mesta ministra za kulturo,« je še sporočil in dodal, da je bilo v njegovem mandatu opravljenega veliko dela, nekateri rezultati so že vidni, drugi še bodo.

Prešiček je v zadnjih dneh tarča obtožb o šikaniranju na delovnem mestu, prav tako nanj letijo očitki o zlorabi položaja. V soboto je o njem razpravljalo širše vodstvo njegove stranke SD, vendar niso pojasnili, v katero smer se je razprava nagibala, piše STA. Premier Marjan Šarec bo svojo odločitev o ministrovi nadaljnji usodi sporočil v ponedeljek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice