»Sprejeti sklepi so nezakoniti in jih kot župan ne morem in ne smem uresničiti,« o odločitvi mestnih svetnikov, ki so izglasovali sklep o razveljavitvi pet milijonov evrov težkega razpisa, pravi ptujski župan.

Zapleti pri obnovi ptujske tržnice se zaostrujejo. Potem ko so mestni svetniki nedavno zahtevali razveljavitev javnega naročila za njeno ureditev, župan Miran Senčar pa je prepričan, da je ta neutemeljena, je slednji konec prejšnjega meseca na upravnem sodišču sprožil upravni spor. Ne strinja se namreč z odločitvijo mestnih svetnikov, ki so izglasovali sklep o razveljavitvi pet milijonov evrov težkega razpisa.

Župan je vložil tožbo zaradi odprave sklepov mestnega sveta, ki jih je potrdil na sejah 5. in 19. februarja. In četudi so sklepi posredovani v presojo sodišču, ki o zahtevi za začasno odredbo praviloma odloči v sedmih dneh, pa so ti po zakonu o upravnem sporu do odločitve sodnega organa veljavni.  Do odločitve je sklep mestnega sveta, kakor da je suspendiran, torej začasno neveljaven

Iz kabineta župana Senčarja so v imenu župana o tej zadevi sporočili: »Nekateri sklepi ali deli sklepov, ki so jih mestni svetniki izglasovali, so nezakoniti in grobo posegajo v pristojnosti župana. Kljub sprejetim sklepom sem dolžan zagotoviti zakonitost poslovanja v mestni občini, zato nezakonitih sklepov, ali njihovih delov, ali sklepov, ki jemljejo pristojnosti župana, ki so mi jih z izvolitvijo dali občani, ne bom izvajal, saj so v nasprotju z veljavno zakonodajo, ki je vedno nad odločitvami mestnega sveta.« 

»Pogoji razpisa niso pristojnost Mestnega sveta, izdaja razpisa je pristojnost župana in v to pristojnost Mestni svet ne more posegati. To ni izraz samovolje, to je dejstvo,« pravi Senčar.

Nadalje je Senčar prepričan, da gre za preigravanje. Na svojem Facebook profilu je še zapisal, da je mestni svet kljub opozorilom sprejel spisek sklepov, s katerimi hoče razveljaviti izdan razpis za izbiro izvajalca ureditve mestne tržnice, s tem pa porabo evropskih sredstev podvreči presoji politične komisije, ki bi jo sestavljali predstavniki list in strank. 

»Očitno smo prišli do trenutka, ko bomo pri vsaki temi in vsaki odločitvi soočeni z blokadami in političnimi zaostrovanji. Če bi poslušali argumente, bi odpadla večina konfliktov v ptujski politiki. A jih žal ne. Namesto tega me obtožujejo samovolje. Nisem samovoljen, sem pa odgovoren, v prvi vrsti za zakonito in gospodarno poslovanje mesta. Odločitve sprejemam v najboljši veri, da so glede na upoštevanje vseh okoliščin najboljša pot za Ptuj,« je zapisal župan in sklenil: »A na eni točki imajo prav: res je, da sem trmast. Ko vem, da imam prav. Ko hočem dokončati projekte, ki peljejo Ptuj naprej. Naj jim bo to všeč ali ne.«

»Za mesto in za javni interes je bistveno bolj pomembna cena in kakovost izvedbe kot pa ta lokalni sentiment,« še dodaja ptujski župan.
 

»V interesu mesta bi tako morali biti čim višji kriteriji, ne pa njihovo zniževanje, da bo posel lažje dobil s politiko povezani interesent,« je prepričan Senčar.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Miki (nepreverjen)

Zgodovina bo pokazala. Trmast?! Ja, v zablodi.

Starejše novice