Bonitetna agencija Moody's Investor Service je potrdila junijsko bonitetno oceno dolgoročnih depozitov Nove KBM ter obete spremenila iz stabilnih v pozitivne.

Skupina Nove KBM je v prvih šestih letošnjega leta ustvarila 32,7 milijona evrov čistega dobička, čisti dobiček Nove KBM pa je znašal 29,3 milijona evrov.

»Potem ko smo preteklo jesen in v začetku letošnjega leta uspešno končali združitvene procese Nove KBM ter nekdanje PBS in KBS, s čimer smo dosegli okoli 13-odstoten tržni delež združene banke po bilančni vsoti, smo oblikovali novo vizijo in strategijo Nove KBM in njene Skupine,« je povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof. 

Bonitetna ocena odraža trdno kapitalsko ustreznost 

Bonitetna agencija Moody's Investor Service je danes potrdila junijsko bonitetno oceno dolgoročnih depozitov Nove KBM ter obete spremenila iz stabilnih v pozitivne. Oceno je spodbudila sprememba ocene makro profila Slovenije z zmerno na zmerno+ ter nadaljnje izboljšanje osnovnih pogojev poslovanja banke.

Bonitetna ocena odraža trdno kapitalsko ustreznost Nove KBM, hkrati pa ugotavlja pomembno znižanje deleža nedonosnih terjatev Nove KBM. Ta je konec leta 2015 predstavljal 36,3% vseh terjatev, konec leta 2016 pa 28,2%.

Vizija Nove KBM je postati najboljša banka v Sloveniji do leta 2020. Pri uresničevanju teh ciljev se banka osredotoča na pet strateških stebrov: odličnost v poslovanju s strankami, rast in dobičkonosnost, učinkovito upravljanje tveganj in zagotavljanje skladnosti poslovanja, operativna učinkovitost ter ustrezna organizacijska kultura in razvoj zaposlenih.

»Poleg krepitve trženjskih aktivnosti smo se lotili optimizacije tako poslovne mreže kot notranjega ustroja banke, s čimer bomo lahko zagotavljali še bolj kakovostne storitve in hitrejše postopke dela ter krepili svoj položaj na trgu,« dodaja John Denhof.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice