Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je Boris Železnik danes nastopil na mesto vršilca dolžnosti direktorja Mestne uprave Mestne občine Maribor.

Novi vršilec dolžnosti direktorja Mestne uprave Mestne občine Maribor je Boris Železnik, ki je s svojim nastopom na delovnem mestu danes zamenjal vršilko dolžnosti direktorice Matejo Cekić, ki bo odslej delo opravljala na Uradu za komunalo, promet in prostor.

»Slednja novega direktorja v teh dneh seznanja s potekom dela Mestne uprave Mestne občine Maribor. Delovna primopredaja posla poteka v duhu sodelovanja in pozitivnega odnosa do dela tako iz strani bivše vršilke dožnosti direktorice kot novega vršilca dolžnosti. Boris Železnik je na funkcijo nastopil za dolžino 6 mesecev, v tem obdobju pa bo izveden javni natečaj za izbiro direktorja Mestne uprave Mestne občine Maribor,« so sporočili iz mariborske občine.

Kdo je Boris Železnik?

Po besedah Mestne občine Maribor je Železnik leta 1990 zaključil Mornariško vojaško akademijo v Splitu in ima priznano izobrazbo, ki v Sloveniji ustreza VII. stopnji izobrazbe. Od leta 1993 do leta 2019 je bil zaposlen na Policiji, kjer je do letos zasedal različne vodstvene položaje; od leta 2011 do januarja 2019 pa je vodil Policijsko postajo Ptuj.

»V Mestni upravi Mestne občine Maribor delo poteka nemoteno, neprekinjeno in konstruktivno, predvsem zaradi dobrega sodelovanja novega vodstva z vsemi zaposlenimi, ki so vpeti v vodenje uprave in sestavo proračuna za prihajajoče obdobje,« navajajo v Mestni občini Maribor.

Kot so še sporočili iz mariborske občine, se bo v prihodnjih dneh novi vršilec dolžnosti seznanil s celotnim poslovanjem in trenutno situacijo na Mestne občine Maribor, sestavo proračuna in tekočimi obveznostmi, ki ga čakajo, nato pa bo podal izjavo o viziji in načrtih za prihodnje obdobje. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice