Iskalci zaposlitve in delodajalci pozor! Na voljo ponovno subvencije za trajno zaposlovanje brezposelnih mladih iz Pomurja.

Brezposelnost na Štajerskem je še vedno velik problem, tudi med mladimi, ki na trgu dela še iščejo svojo prvo priložnost za zaposlitev. Država zato že več let delodajalce z različnimi programi spodbuja k zaposlovanju mladih.

Spodbude delodajalcem za trajno zaposlovanje mladih

Program Spodbude za trajno zaposlovanje mladih sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2014 do 2020. Za obdobje 2017–2021 je na voljo 27,7 milijona evrov za zaposlovanje mladih.

Zato na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije znova vabijo delodajalce k zaposlovanju brezposelnih mladih s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji s pomočjo subvencije v okviru javnega povabila Spodbude za trajno zaposlovanje mladih.

S pomočjo tega programa se lahko mlajši od 30 let in prijavljeni med brezposelnimi, zaposlijo za nedoločen čas. Delodajalci, izbrani na javnem povabilu, pa za njihovo zaposlitev prejmejo subvencijo, in sicer v višini pet tisoč evrov. 

Zmanjševanje neskladja med ponudbo in povpraševanjem

Temeljni namen programa Trajno zaposlovanje mladih je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju brezposelnih mladih iz ciljne skupine za nedoločen čas, s čimer se prispeva k njihovi delovni in socialni aktivaciji, s tem pa tudi k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela.

Cilj programa je v obdobju od leta 2017 do leta 2019 vključiti 5.507 oseb, od tega pa, da bi vsaj 72 odstotkov oseb ohranilo zaposlitev tudi po 24 mesecih.

Delodajalci lahko kandidate zaposlijo za polni delovni čas. Za krajši tedenski delovni čas, vendar ne krajši od 20 ur, lahko zaposlijo invalide, ki v skladu z odločbo o invalidnosti lahko delajo le krajši delovni čas.

Kdo ima prednost?

Pri vključevanju bodo pristojni ob upoštevanju poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in veščin kandidatov, dajali prednost osebam, ki:

  • v zadnjih dveh letih še niso bile vključene v noben program aktivne politike zaposlovanja,
  • se soočajo s socialnimi in/ali zdravstvenimi ovirami,
  • so pri nas dlje časa prijavljene v evidenci brezposelnih.

Povabilo je odprto do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev (za posamezno kohezijsko regijo ali koledarsko leto) oziroma najkasneje do 31.7.2019, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb delodajalcev. Več infromacij najdete na spletnih straneh zavoda za zaposlovanje. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice