Fotografija je simbolična.
Slovenski odvetniki bodo 19. decembra ponovno nudili brezplačno pravno pomoč, tudi na Ptuju in v Ormožu.

Slovenske odvetnice in odvetniki že deveto leto po vrsti organizirajo dan odvetniške pravne pomoči pro bono. V četrtek, 19. decembra, bodo v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa nudili brezplačno pravno svetovanje. 

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči.

V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Pomagali bodo tudi ptujski odvetniki

Brezplačno pravno pomoč bo nudilo tudi več odvetnikov s Ptuja in eden iz Ormoža, našteti so na spodnjem seznamu.

Vir: Odvetniška zbornica Slovenije

Priporočljiva predhodna najava 

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk.

Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa. 

Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice