Po neuradnih informacijah 24ur.com vlada pripravlja predlog za popolno zaprtje države po 24. decembru in vse tja do 4. januarja.

Po poročanju 24ur.com bi to pomenilo, da bi v tem času delovale samo zdravstvene ustanove, lekarne in trgovine z živili, zaposleni pa bi odšli na kolektivni dopust. Seja vlade bo v četrtek.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je danes povedal, da se Slovenija pri sprejemanju ukrepov zgleduje tudi po drugih po severnih državah. Nemčija s sredo začenja s popolnim zaprtjem države, medtem ko Slovenija z jutrišnjim dnem začasno sprošča ukrepe, in sicer do vključno 23. decembra, poroča 24ur.com.

Kaj ja in kaj ne?

Epidemiološka slika je še vedno zaskrbljujoča, zato je potrebno še naprej zmanjšati stike, delodajalci naj poskrbijo za varnost delavcev, slednji pa se morejo držati ukrepov, pravi gospodarski minister. Ta dodaja, da omejitve za trgovine in frizerske salone v ostajajo enake kot v prejšnjih odlokih. 

»To pomeni torej ena oseba na 30 kvadratnih metrov, pod zdravstveno nego pa razumemo frizerje, brivce, manikuro, pedikuro, ličenje in nego obraza. Masaže še vedno niso dovoljene, prav tako ne solariji, savne in razne kopeli. Zaprte še naprej ostajajo tehnične in gradbene trgovine,« je dejal.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice