Velenjsko podjetje Plastika Skaza z oktobrom uvaja šesturni delovnik. Zaposleni bodo tako lažje usklajevali zasebno in službeno življenje, so odločitev pojasnili v podjetju.

V podjetju, ki proizvaja izdelke iz umetnih mas za dom in prosti čas, so se odločili za veliko spremembo. Z oktobrom bodo njihovi delovniki trajali le šest ur. Po besedah vodje kadrovske skupne službe Aleksandre Logar za STA se v podjetju zavedajo, da je učinkovitost pomembnejši kriterij uspešnosti poslovanja kot pa število ur, ki jih delavci preživijo na delovnem mestu.

Prehod na nov delovni urnik bodo uvedli postopoma, po oddelkih. Najprej bodo začeli z oddelkom računovodstva in oskrbovalne verige, nato bodo dobro prakso in izkušanje prenesli na ostale oddelke.

Pravice kot za polni delovni čas

Kljub šesturnem delovniku bodo zaposleni ostali zavarovani za polni delovni čas. To pomeni, da se prispevki za socialna zavarovanja plačajo od pačila za polni delovni čas in so tudi plačani za polni delovni čas. Po 40 letih pokojninske dobe bodo tako delavci kljub krajšemu delovniku lahko odšli v pokoj, je še pojasnila Logarjeva za STA.

Podjetje Plastika Skaza je leta 2017 praznovalo 40 let delovanja, zaposluje več kot 300 delavcev in približno 100 občasnih sodelavcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice