Predsednik vlade Janez Janša je po seji vlade predstavil nove restriktivne ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa.

Po seji vlade je o sprejetih odločitvah glede novih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa spregovoril premier Janez Janša.

Kot je dejal slovenski premier, se je vlada odločila, da nekatere ukrepe sprejme za celotno državo, nekatere pa selektivno in glede na situacijo v posamičnih regijah. Ukrepi, ki so bili sprejeti na današnji seji bodo že jutri objavljeni v uradnem listu in bodo v veliki večini začeli veljati v petek, nekateri pa v ponedeljek.

Za celotno državo bodo veljali ti ukrepi:

  • Aktivacija dodatnih rezerv v slo zdravstvenem sistemu
  • Omejitev neposrednega dela v šolah - od ponedeljka naprej bo pouk v osnovnih šolah od 5. razreda dalje in v srednjih šolah potekal na daljavo, za visoke šole in univerze velja priporočilo, da se izvedejo aktivnosti, kolikor je mogoče, na daljavo

»Po krompirjevih počitnicah bomo presodili, ali je potrebno ta ukrep podaljšati, sprostiti ali dodatno zaostriti, računamo pa, da bo ta 14-dnevni 'break' omogočil, da se situacija stabilizira, ali da se trendi vsaj delno obrnejo navzdol,« je povedal Janša.

  • podaljšanje veljavnosti turističnih bonov v naslednje leto v okviru petega protikoronskega paketa

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Koncajte (nepreverjen)

Le zakaj podaljševanje? Kdor je hotel je zagotovo porabil ali podaril. Zakaj reševati le hotele in velike, vse ostalo pa uničiti rajši omogocite mladim delo, otrokom izobrazbo, pa si bomo počitnice sami plačali. Delo, izobrazbo ne pa drobcene bonboncke, ko smo lačni vsega drugega. Ukrepi enaki za vse, pa jih bomo zares spoštovali. In nič bonov ampak službo in šolo.

Starejše novice