Nekdanji prostori Techcentra so zaživeli z novo vsebino.

Na Puhovi ulici v nekdanjih prostorih Techcentra je včeraj  svoja vrata odprlo podjetje Mark metal, proizvajalec avtomobilskih delov. Bo naši kovinski predelovalni industriji to dalo novega zagona?

Hali vdahnili novo življenje

Do primernih prostorov so vodstvu podjetja pomagali na Mestni občini Ptuj, zato se je nove pridobitve mesta razveselil tudi župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar. Ta je na svojem Facebook profilu zapisal, da je zapuščena hala znova zaživela in delo prinesla mnogo Ptujčanom. 

»Še posebej pomembno pa je, da podjetje nadaljuje s kovinsko predelovalno industrijo, ki je bila v 70. in 80. letih paradna industrija na Ptuju. Velika škoda bi bila, če bi se znanje in izkušnje delavcev iz tistega obdobja, zaradi propada nekdanjih podjetij, izgubile,« je prepričan Senčar.

Dvesto delovnih mest

Podjetje s sedežem v avstrijskem Spital am Pyhrnu se sicer ukvarja z izdelavo delov za avtomobilsko- in elektroindustijo, medicinsko tehnologijo in potrošniško blago. 

Skupaj s slovensko podružnico njihova družba šteje 500 zaposlenih, Ptuju pa je odprtje prostorov na Puhovi 15 zdaj prineslo 90 novih delovnih mest.

V prihodnosti pa se obeta še več delovnih mest. Do konca leta 2017 je namreč predvidenih kar 110 novih zaposlitev. Okrepitve trenutno iščejo na področju ploskovnega brušenja, žične erozije, priprave in planiranja, dela v merilnem laboratoriju, ponujajo pa tudi prakse strojništva.

Iščete službo? Na tej povezavi Mark metal zbira prijave za prosta delovna mesta. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Drava (nepreverjen)

Bravo župan trgovin mamo zadosti zaj pa tak dale

Jože L (nepreverjen)

Bi bil že čas da jih zaposlijo vsaj 200 saj so glede na info pod tem linkom ...
http://www.mf.gov.si/fileadmin/mf.gov.si/pageuploads/nadz_pom/letna_por… leta 2012
...prejeli skoraj 1MIO evr državne fin subvencije...do letos - 10 mes pa niso še začeli niti obratovati-samo še iščejo kv. kovinarske delavce.

Starejše novice