Stranka SD bo v boj poslala aktualno mestno svetnico Nuško Gajšek, ki je letos kandidirala že na parlamentarnih volitvah, sicer pa je zaposlena kot strokovna sodelavka v poslanski skupini SD.

Diplomirana politologinja je sicer ena aktivnejših ptujskih mestnih svetnic, kot pravi sama, pa so ji pretekla štiri leta dala veliko novih znanj, izkušenj in vpogleda v lokalno skupnost, poroča STA. 

»Spremljala sem, kako delujejo strukture. Tiste, ki delajo za nas, ali kot pogosto slišimo kritike v javnosti, ki naj bi delale za nas. Z načinom dela nisem bila zadovoljna. Verjamem, da se da delati drugače, zato sem se odločila za kandidaturo,« je pojasnila Gajškova, ki želi ponuditi drugačen način dela - odprt, iskren, a odločen.

Za rast in razvoj so nujni kompromisi

Kot je še dodala, prisega predvsem na dialog, saj so za rast in razvoj nujni kompromisi. Ker se zaveda, da so sredstva vedno omejena, je tudi proračun na koncu vedno kompromis med željami in potrebami. V SD po njenem mnenju rešitev vidijo v oblikovanju participatornega proračuna, kjer bi o porabi dela proračunskega denarja odločali občani, poroča STA. 

Pili še zadnje podrobnosti programa

Sicer pa sama skupaj s stranko trenutno pili še zadnje podrobnosti programa, s katerim želijo občane prepričati, da so prava izbira. Kot je povedala, se programi posameznih kandidatov ne bodo dosti razlikovali, saj je vsem prioriteta predvsem infrastruktura, od južne obvoznice do vseh uničenih cest zaradi več kot enoletne zapore starega mostu čez Dravo, iskanje rešitev za ptujsko arheologijo ter črpanje evropskega denarja za projekte kot so kolesarske poti ureditev starega mestnega jedra in podobno.

Glede obnove mestne tržnice je dejala, da so najdražji nedokončani projekti, zato je takšne, za katere so porabili že kar nekaj denarja, vsekakor treba končati. Seveda pa bo projekt treba še enkrat dobro pregledati in oceniti, ali naprej kot je zastavljeno, še zlasti če so za to na voljo evropska sredstva, ki bi jih sicer lahko izgubili.

V boju za županski stolček so še Andrej Čuš, Štefan Čelan in Rajko Fajt

Gajškova je četrta znana kandidatka za županjo najstarejšega slovenskega mesta. Pred njo sta jo napovedala predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš in nekdanji večkratni župan Štefan Čelan, SDS pa je kot kandidata potrdila Rajka Fajta. Aktualni župan Miran Senčar je prejšnji teden sporočil, da se ne namerava več potegovati za ta položaj, njegova lista pa novega kandidata za zdaj še ni objavila.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice