Na šestem izrednem kolegiju županov Spodnjega Podravja so ti odločali o postopku izvedbe javnega naročanja izbire izvajalca za izdelavo projektne dokumentacije za projekt obnove vodovoda.

Na kolegiju so soglasno potrdili projektno nalogo in dokumentacijo za celovito obnovo vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju. Za te občine je to končno korak naprej v obnovo vodovoda. 

Zemljevid območja projekta (foto: Projektna naloga, Komunalno podjetje Ptuj).

Naj spomnimo, da zgodbi o prenovi vodovodnega sistema sledimo že dolgo. Priča smo bili odstopanjem občin, pomislekom in finančnim nejasnostim med občinami glede projekta. 

»Želeli smo, da se skupno financirajo samo transportni vodi, ki so pomembni za vse občine. Vse ostale želje, ki jih pa imajo občine na svojih ozemljih, pa naj gradi vsaka občina sama,« je povedal Anton Leskovar, župan občine Kidričevo, saj so bila razhajanja med občino Kidričevo in Komunalnim podjetjem Ptuj. 

Sejo je vodila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, udeležila se je velika večina županov (foto: Ines Zupanič Tomažič).

»Ta novica je dobra, samo kakšno leto dni prepozna. Glede na to, kaj je bilo danes rečeno, pa bi morali, iz prioritet, ki jih je vlada postavila, do konca naslednjega leta že začeti s samo izvedbo,« je dejal direktor Komunalnega podjetja Ptuj Janko Širec

V naslednjem tednu bodo objavili razpis za izvajalca projektiranja. Naslednji korak pa je torej izbira najugodnejšega ponudnika storitev projektiranja. Projektant bo tako lahko ocenil tudi stroške projekta. 

»Z izvedbo projekta moramo začeti pred koncem leta 2021, če želimo črpati covid sredstva. Projekt še, seveda, ostaja odprt za kohezijo, ampak tam nimamo garancije, da bo v koheziji projekt sofinanciran,« o financiranju projekta pravi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek.

»Upam, da bomo pri tem uspešni in da bomo uspešno pokoristili sredstva, ki so iz covid razpisa, in bomo končno pristopili k temu, ker vemo, da je sistem nujno potreben obnove,« je zaključila Gajškova.

Županja Ptuja je še poudarila, da bodo do sredstev iz covid proračuna opravičeni le projekti, ki bodo pripravljeni do te mere, da potrebujejo le še financiranje. Tudi iz tega razloga se že išče izvajalec del za hitro cesto Ptuj - Ormož. Še en zaprašen projekt, ki končno dobiva epilog. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice