Kot je moč razbrati z družbenih omrežij, so se na Trgu svobode in na vratih mariborske pisarne stranke SMC včeraj pojavili plakati, na katerih so upodobljeni obrazi poslanci SMC in svastike

Na Trgu svobode in na vratih mariborske pisarne stranke SMC so se včeraj pojavili plakati, ki izpostavljajo stranki SMC in SDS v povezavi s kljukastim križem.

Na plakatih, ki so se pred dnevi sicer v podobni obliki pojavili tudi v Izoli in v Ljubljani, je izpostavljen politični program stranke SMC in obrazi poslancev te stranke, opremljeni pa so tudi s kljukastim križem. Prelepljeni pa so z nalepkami z napisom SDSMC, skovanko iz kratic obeh strank.

Rajić: 'Strah ali svoboda?' To vprašanje lahko kar vrnem avtorjem

Mariborskega poslanca SMC Branislav Rajić je za Mariborinfo dejal, da gre za »skrajni pristop v politiki«, pri čemer se sprašuje, »kdo financira to kampanjo«.  

Za Radio Maribor pa je izpostavil, da gre zagotovo za pritisk zaradi konstruktivne nezaupnice.

»Takšne prijeme je pravzaprav uporabljal prav tisti, katerega obraz se vsiljuje ob pogledu na kljukaste križe. Zato vprašanje, ki je bilo na plakatih zastavljeno, torej: 'Strah ali svoboda?', lahko kar vrnem avtorjem. Avtorji so poskrbeli, da ostanejo anonimni. To je še en podatek o tem, kako močno je njihovo sporočilo,« je dejal Rajić za Radio Maribor. O morebitni prijavi še razmišlja.

Plakate so v Mariboru že odstranili, ostali pa so grafiti ...

Arsenovič: »Ne glede na politična prepričanja je pomembno, da smo enotni«

Za komentar smo povprašali tudi na mariborskega župana Sašo Arsenoviča, ki je za županski stolček kandidiral s podporo stranke SMC.
 
Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, je Arsenovič odločno proti dotičnemu ravnanju in hkrati sporoča, da posamezniki, ki komunicirajo na tak način, sporočajo enako o sebi.

»Ne glede na politična prepričanja je pomembno, da smo enotni. Le tako bomo lahko napredovali in dosegli začrtane cilje,« je dejal za Mariborinfo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Flip (nepreverjen)

Groza kakšna nestrpnost med privrženci slovenske levice . Če nekdo ne deli njihovega mnenja in ni z njimi, ga etikirajo takoj s fašistom, nacistom, janšistom itd. Zelo nizek populistični nivo in če kdo vzbuja občutek strahu in nelagodja so to ravno pripadniki levice ki nenehno delujejo proti državno in tudi glede omejitev zaradi epidemije, kršijo vse mogoče predpise ( tudi protesti nevladnih fiksarjev z Roga so zadnji mozaik v tej t.i. nepokorščini ) , vse z namenom ustvarjanja napetosti . Opozicija pa je med tem, v vsej svoji " strpnosti " že na poti k tretjemu kandidatu za mandatarja in to samo v slabih 2 mesecih, kako bi šele bilo če bi bili na vladi, no, saj smo videli, niso skupaj zdržali niti 2 leti pod Marjanom Šarcem . Zares pod nivojem slovenska levica, ki sta ji na prvem mestu oblast, oblast nad mediji ( ki jo mimogrede če pozabljajo imajo še zmeraj , se pa izgube silno bojijo ), politična moč in boj za cuzanja državnega denarja, za raznorazne xy marginalne skupine in ilegalne migrante .

Starejše novice