Svet stranke DeSUS je na dopisni seji, ki se je končala danes opoldne, podprl poziv predsedniku vlade Janezu Janši, naj Aleksandro Pivec razreši z mesta ministrice.

Na mesto ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa naj se imenuje državni sekretar Jože Podgoršek

V DeSUSu so za STA potrdili, da je za predlog, ki so ga svetu stranke predlagali poslanci DeSUS in začasni zastopnik stranke Tomaž Gantar, glasovalo 38 članov sveta, devet jih je bilo proti, 12 pa je bilo vzdržanih oziroma niso glasovali.

V stranki pričakujejo, da bo premier sledil njihovemu pozivu in predlagal razrešitev Pivčeve že v teh dneh. Tako bi lahko DZ po zelo hitrem scenariju točko o razrešitvi obravnaval že na septembrski seji, in sicer v torek v okviru mandatno-volilnih zadev, še piše STA.

Na dogajanje na dopisni seji se je na svojem Facebook profilu odzvala tudi Pivčeva, ki pravi, da so aktivnosti, ki se vršijo pričakovano nadaljevanja popolne diskreditacije in likvidacije nje iz vseh funkcij in javnega političnega prostora in tudi tokrat popolnoma mimo vseh političnih in demokratičnih standardov.

“Skrbi me za prihodnost stranke, ki se s temi dejanji dokončno razdvaja in postaja stranka interesov posameznikov in ne stranka za ljudi.”

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

krmača (nepreverjen)

“Skrbi me za prihodnost stranke, ki se s temi dejanji dokončno razdvaja in postaja stranka interesov posameznikov in ne stranka za ljudi.”
Kako si naivna, "delamo" le in samo zaradi lastnih interesov !

Starejše novice