Poslanci DeSUS so danes javnosti sporočili, da od Aleksandre Pivec pričakujejo odstop z mesta predsednice, sicer svetu predlagajo nezaupnico.

Na ta poziv se je uro za tem odzvala predsednica DeSUS Aleksandra Pivec, ki je pozive zavrnila in dejala, da je za odločitev o morebitnem odstopu še prezgodaj in pripomnila, da stranka več kot le vodstvo in poslanska skupina. »Ne gre za vprašanje mojega odstopa, ampak za vprašanje prihodnosti stranke,« je dejala.

Menda je na današnji sestanek s poslansko skupino prišla z vsemi dokumenti in dokazi: »Moj občutek je bil, da poslanska skupina danes ni bila pripravljena teh argumentov sprejeti. Smatram, da jih ti dokazi niti niso tako zanimali.«

Vodstvo stranke DeSUS bo še ta teden zahtevalo pogovor s poslansko skupino o prihodnosti stranke, je dejala in opomnila: »Poslanska skupina odgovora ne samo volilcem, ampak tudi vodstvu stranke.« Sama smatra, da ni naredila nobega nezakonitega dejanja.

Pivčeva je sicer še pripomnila, da ima podporo predsednika vlade Janeza Janše, kar se tiče zgodb, objavljenih v medijih.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Fritz (nepreverjen)

Jojotu dobro pof

sintesi (nepreverjen)

janša z gnilimi jajci ruši stranke, tokrat kar dve

Starejše novice