Vlada Republike Slovenija je nekoliko omilila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev. Z današnjim dnem bodo lahko odprte vrtnarije, cvetličarne in drevesnice.

Do sprememb je prišlo na pobudo ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je je pristojnemu ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo predlagalo spremembe v povezavi z obratovanjem vrtnarij, cvetličarn in drevesnic.

Vlada Republike Slovenije je nato na dopisni seji sprejela, da bodo po novem bodo lahko odprte vse vrtnarije, cvetličarne in drevesnice in tako razveselila tudi mnoge štajerske cvetličarje in vrtnarje.

Cvetlice le ne bodo pristale v smeteh

Kot so zapisali na ministrstvu, imajo vrtnarije v tem času veliko pridelkov, na primer sadike zelenjave, sadike sadja, sadike okrasnega cvetja ..., ki so vezane na sezonsko prodajo in je bilo v vzgojo teh rastlin vloženega veliko sredstev in dela, kar bi lahko zaradi neprodaje propadlo.

Prav tako je v času, ko Slovenija potrebuje povečano pridelavo zelenjave, to nujno potrebna spodbuda oziroma možnost kmetom, kmetijskim podjetjem in vrtičkarjem, da se to doseže, so še obrazložili spremembo.

Do sprememb je prišlo tudi v gradbeni dejavnosti. z današnjim dnem so tako dovoljena gradbena dela v oziroma na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

vrtnarije (nepreverjen)

Tukaj boste našli seznam preverjenih vrtnarij https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/drevesnica/drevesnica-in-vrtnarst…, cene sadik in zasaditve vrtna, trende za urejanje vrta in tudi odgovore na pogosta vprašanja...

Starejše novice