Podjetje Teleing se bo združilo s Telemachom. Čakajo le še na presojo koncentracije, ki jo opravlja varuh konkurence.

Podjetje Teleing iz Razkrižja, ki svoje fiksne telekomunikacijske ter storitve mobilne telefonije nudi na območju Podravja in Pomurja, je že pred leti napovedalo, da bodo v prihodnosti iskali strateške povezave. Napovedi direktorja in lastnika Janeza Smolkoviča se sedaj uresničujejo. Družba Teleing je v sporočilu za javnost napovedala pridružitev skupini Telemach, ki je največji kabelski in tretji največji mobilni operater v Sloveniji. Ta bo sicer mogoča šele po presoji koncentracije, ki jo bo opravila Javna agencija Republike Slovenije za vrstvo konkurence.

Združitve operaterjev so trend

S pridružitvijo skupini Telemach bodo svojim naročnikom lahko ponudili najnovejše in najsodobnejše tehnologije po dostopnih cenah. Pridruževanje in konsolidacija operaterjev je sicer normalen trend na trgu EU in Slovenije, kjer je močno prisotna konvergenca fiksnih in mobilnih telekomunikacijskih storitev. Skupina Telemach je tako pred tremi leti prevzela tudi operaterja TUŠMOBIL. Samo operaterji, ki ponujajo celotno paleto fiksnih in mobilnih storitev so lahko dolgoročno konkurenčni, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Želijo ohraniti delovna mesta

Družba Teleing svoje fiksne telekomunikacijske storitve ponuja na območju 15 občin na področju Spodnjega Podravja in Pomurja. Družba je v letu 2016 imela 32 zaposlenih ter ustvarila nekaj manj kot 4,8 milijona evrov prihodkov ter dobrih 177 tisočakov dobička. Bilančni dobiček družbe sicer znaša že okoli 3,5 milijona evrov. Pri izboru strateškega partnerja je bila odločilna tudi ohranitev delovnih mest za zaposlene v podjetju Teleing in zagotovitev virov za dokončanje optičnega omrežja, ki ga Teleing gradi od leta 2007 s ciljem, da do leta 2020 v celoti nadomesti obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije z novim optičnim omrežjem.

Starejše novice